12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUnui craiovean i s-a furat maşina în concediu în Bulgaria

Unui craiovean i s-a furat maşina în concediu în Bulgaria

furt masina

Bulgaria este a treia destinaţie preferată de români pentru vacanţa de vară, după Grecia şi Turcia. Din păcate, pentru un craiovean ceea ce trebuia să fie un sejur de neuitat s-a transformat într-un weekend de coşmar, după ce i s-a furat BMW-ul din faţa hotelului de 4 stele din staţiunea bulgară Sunny Beach unde se cazase.

Daniel Bădescu a plecat împreună cu iubita, cu fratele său şi cu câţiva prieteni să petreacă un weekend pe litoralul bulgăresc, în staţiunea Sunny Beach.
S-a cazat la hotelul de 4 stele unde cumpărase biletul, care avea inclusă şi o taxă de zece euro pentru parcarea privată. În a doua noapte de sejur, craioveanul a rămas şocat când în timp ce se afla pe balcon a văzut că i-a dispărut maşina din parcare.
„Am plătit parcarea 20 de leva, echivalentul a zece euro. Mi-au dat bon fiscal. Nu mi s-a spus absolut nimic cum că parcarea ar fi supravegheată doar până la o anumită oră. Am ieşit pe balcon să fumez şi am văzut că nu mai este maşina în parcare. Am făcut un atac de panică. Nu am ştiut ce să fac şi cum să reacţionez. Am coborât la recepţie, dar nu era nimeni. Am ţipat, am urlat. La un moment dat a apărut o domnişoară, care nu a scos un sunet. Am văzut pe camerele de supraveghere cum au sosit hoţii cu o maşină albă pe care au pus-o pe partea cealaltă a străzii. Erau patru. Doi s-au dus la maşina mea şi lucrau cu mare zor şi doi asigurau spatele. În momentul în care a pornit alarma, au mai ieşit doi băieţi din hotel care nu au avut nici o reacţie. Am chemat poliţia“, a povestit tânărul.
Furtul bolidului de 10.000 de euro s-a petrecut chiar sub ochii a doi bărbaţi care au ieşit din hotel, în momentul în care a pornit alarma maşinii.
„Poliţiştii mi-au spus că nu îi pot identifica pe hoţi. Au precizat că sunt cinci cazuri de români pe săptămână care rămân fără maşină. Am avut noroc cu ataşatul cultural care m-a ajutat. Dacă nu era el, nu reuşeam să mă înţeleg, chiar şi cu autorităţile“, a spus Daniel Bădescu.
Doru Bădescu, fratele păgubitului, consideră că şi hotelul are o implicare în acest furt. „După părerea mea şi hotelul are o implicare şi cred că sunt în legătură cu hoţii. Se vede din filmare cum acele două persoane ies pe uşa pentru personal. La un  hotel de 600 de camere nu erau decât vreo trei angajaţi, o recepţioneră şi doi majordomi. Am văzut la hotelul vecin chiar în acea noapte în care s-a furat maşina fratelui meu, cum un  ospătar a sărit gardul viu în parcare şi a făcut poze la trei maşini BMW (un X6, o seria 5 şi un Z4), doar la maşini scumpe. Apoi a sărit gardul înapoi şi a fugit. Cred că organizează furturi la comandă şi se uită numai după maşini scumpe. Şi eu eram cu maşina. Era parcată la trei maşini distanţă de a fratelui meu, dar nu au luat-o că nu are o valoare mare“.
Daniel Bădescu a luat legătura cu un avocat şi intenţionează să dea în judecată hotelul unde a fost cazat.

Dacă plecaţi cu maşina în Bulgaria, încheiaţi şi o asigurare pentru furt

Ministerul Afacerilor Externe avertizează că Bulgaria e o ţară cu nivel mediu al criminalităţii. Sunt de notorietate cazurile de agresiune şi furt de autovehicule din zonele aglomerate, cum ar fi gările, staţiile, benzinăriile, şoselele naţionale şi parcările unor hoteluri. Şi mai grav e că sunt puţine cazurile în care autorităţile au dat de urma hoţilor. Vizate sunt, mai ales, maşinile scumpe, de zeci de mii de euro.
Iată de ce este recomandat, dacă ajungeţi în Bulgaria, să mergeţi cu autoturismul doar ziua şi pe şoselele principale. Iar dacă cineva vă face semn să opriţi şi vi se pare suspect, mergeţi imediat la poliţie, aşa cum vă recomandă şi Ministerul Român de Externe.
E bine să ştiţi că puteţi cere şi ajutorul poliţiştilor români detaşaţi pe timp de vară în Bulgaria în staţiunile Nessebar, Albena, Nisipurile de Aur şi Balcic. Şi ar fi bine să aveţi şi asigurare CASCO pentru furt în străinătate.
Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România, a declarat: „În general, toate societăţile de asigurări care practică asigurarea auto au inclus acest risc în poliţă. Dacă nu l-au inclus, poţi să-l ceri şi se cotează separat. Ar fi undeva la 10% din prima de bază maxim“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS