15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIonel Manţog, eliberat condiţionat din închisoare

Ionel Manţog, eliberat condiţionat din închisoare

Ionel Manţog, ex-director în cadrul SNLO (Foto: Eugen Măruţă)
Ionel Manţog, ex-director în cadrul SNLO (Foto: Eugen Măruţă)

Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, Ionel Manţog, a fost eliberat condiţionat din închisoare, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Gorj. Ionel Manţog, fostul lider democrat-liberal, a cerut eliberarea condiţionată de mai multe luni, însă magistraţii gorjeni au decis ieri să fie de acord cu solicitarea fostului politician, care a ieşit după mai bine de doi ani petrecuţi după gratii.
„În temeiul art. 425, ind. 1, alin.7, pct. 2, lit. a, C.pr.pen., admite contestaţia. Desfiinţează sentinţa penală nr. 904/15.04.2015 pronunţată de Judecătoria Târgu Jiu. Admite cererea de eliberare condiţionată formulată de condamnatul Manţog Ionel. Dispune eliberarea condiţionată a condamnatului Manţog Ionel, aflat în executarea pedepsei de cinci ani închisoare conform mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 206/2012, emis de Tribunalul Sibiu în baza sentinţei penale nr. 75/2012. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 4.05.2015, la Tribunalul Gorj“, potrivit deciziei publicate pe portalul Tribunalului Gorj.

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe Ionel Manţog în dosarul strămutaţilor de lux, fiind acuzat, între altele, de abuz în serviciu. După mai mulţi ani de procese, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Ionel Manţog la cinci ani de închisoare cu executare. Manţog a fost acuzat de procurorii anticorupţie că a folosit informaţii secret de serviciu pentru a-şi construi o vilă la Târgu Jiu, după ce a achiziţionat o gospodărie aflată în apropierea unui perimetru minier. Fostul politician a ocupat de-a lungul anilor funcţii importante. A fost secretar de stat la Ministerul Economiei, preşedinte al PDL Gorj, director în minerit sau consilier judeţean. În acelaşi dosar cu Ionel Manţog a fost condamnat la închisoare cu executare şi fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe, ex-vicepreşedinte al PSD Gorj. Vulpe a ieşit mai repede din închisoare, întrucât are peste 60 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS