12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMocirla din parcările Craiovei

Mocirla din parcările Craiovei

Atunci când plouă sau se topește zăpada, parcările din zona blocurilor S1, S2 și S3 sunt pline de nămol și bălți (Foto: GdS)
Atunci când plouă sau se topește zăpada, parcările din zona blocurilor S1, S2 și S3 sunt pline de nămol și bălți (Foto: GdS)

Multe dintre parcările orașului Craiova arată „groaznic“, după cum susțin chiar locuitorii din cartierele urbei. Nu se ia în discuție faptul că sunt pline de gropi, cu borduri sparte și cu stratul de asfalt ros până la pământ. Problema este că, în mare parte, parcările dintre blocuri sunt neamenajate. Atunci când plouă sau când se topește zăpada, acestea se transformă în mocirlă.

Parcările blocurilor S1, S2 și S3 (blocurile-turn din zona SUCPI), din cartierul craiovean Lăpuș Argeș, sunt neamenajate. Proprietarii din blocurile cu pricina ne-au sesizat despre starea parcărilor din această zonă a orașului. Oamenii spun că au făcut numeroase apeluri către administrația locală. Au primit doar hârtii scrise cu răspunsuri nefavorabile, dar de amenajarea lor nici vorbă. „Locuim în Lăpuș Argeș, blocurile S1, S2, S3, și ne este imposibil să intrăm și să ieșim din bloc în condiții civilizate, de așa-zisă viitoare Capitală Culturală Europeană. Cu zona noastră edilii nu se mândresc ori nu aparținem de Craiova? Vă rugăm să ne sprijiniți în demersurile noastre de a ni se crea condiții decente de acces la bloc“, scrie într-un e-mail transmis pe adresa redacției Dan Combei, proprietar în blocul S1 din Lăpuș Argeș. Imaginile pe care craioveanul ni le-a transmis vorbesc de la sine. Bălți până la scara blocului și nămol de jur-împrejur. Ca să ajungă la autoturismele proprii, locatarii trebuie să se încalțe în cizme de cauciuc. Mocirla din parcări ajunge până pe trotuarul din bulevardul Decebal. Nemulțumirea locatarilor este cunoscută și împărtășită și de cei de la asociația de proprietari la care sunt arondate blocurile respective. Mai mult, chiar asociația a făcut solicitări către Primăria Craiova. „Într-adevăr, parcarea arată groaznic, bălți și nămoale. În zona blocurilor S1, S2, S3 este parcare de pământ, iar când plouă se transformă în mocirlă. Lipsa asfaltului este o problemă care îi nemulțumește pe locatari. Am făcut mai multe adrese către primărie, dar nici o rezolvare. Stăm cu teancul de răspunsuri. Ne-au răspuns de fiecare dată că vor asfalta atunci când vor fi fonduri. Nici parcările asfaltate nu arată prea bine, fiindcă au tot fost sparte de cei de la Termo, de la Compania de Apă și cei de la gaze“, a explicat Corina Ciucu, administratoarea Asociației de proprietari nr. 9 Lăpuș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS