13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMergea pe mijlocul străzii şi a fost accidentat mortal

Mergea pe mijlocul străzii şi a fost accidentat mortal

Un bărbat, în vârstă de 52 de ani, şi-a pierdut viaţa într-un accident, în timp ce mergea pe mijlocul Drumului Naţional 67, în apropiere de Termocentrala de la Halânga. El a fost lovit de maşina condusă de un jandarm care îşi terminase tura, fiind angajat la Combinatul de Apă Grea, şi se îndrepta spre casă.
Accidentul s-a petrecut sâmbătă seară, puţin după lăsarea întunericului, iar mai mulţi martori care l-au văzut pe bărbat au povestit că acesta a mai fost la un pas să fie accidentat şi cu câteva minute înainte, de un alt şofer, însă a reuşit să îl evite. „L-am văzut eu mai înainte, mergea pe mijlocul străzii, aproape de linia continuă, cred că era băut pentru că se şi clătina. Eu am strigat la el, dar cine să mă audă?! Apoi am auzit o scârţâitură şi zgomot. Atunci l-a lovit băiatul ăla care a ieşit din curtea combinatului“, a povestit un martor.
Victima a fost azvârlită, în urma impactului, mai bine de 200 de metri de la locul accidentului.
„Vorbim despre un accident de circulaţie produs pe DN 67, în localitatea Halânga, în care a fost implicat un autoturism Volkswagen Passat, ce a surprins şi accidentat mortal un pieton aflat pe partea carosabilă. Din primele verificări se pare că pietonul a încălcat normele rutiere, circulând pe partea carosabilă în condiţii nelegale. Nu putem aprecia viteza cu care circula conducătorul auto în momentul accidentului, dar în cauză se va dispune, cu siguranţă, o expertiză, ce va stabili cu exactitate viteza autovehiculului. Pot să vă spun doar că şoferul care conducea autoturismul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Continuăm cercetările pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs acest accident de circulaţie“, a precizat inspectorul Claudiu Bebec, de la Poliţia Rutieră Mehedinţi.
Cei care l-au văzut au spus că se numeşte Viorel Axintoaie, are 52 de ani, şi este din Suceava, iar după ce şi-ar fi pierdut locul de muncă la Termo muncea cu ziua pe unde apuca.
Trupul victimei a fost preluat de Medicina Legală pentru efectuarea necropsiei, iar jandarmul va fi, cel mai probabil, cercetat pentru ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS