15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu furat din biserici

Au furat din biserici

Cinci persoane de etnie romă au fost reţinute de poliţiştii gorjeni fiind suspectate că au furat 100.000 de lei din trei biserici din Târgu Jiu

Patru bărbaţi şi o minoră de etnie romă au fost reţinuţi de poliţiştii gorjeni după o razie în cartierul Meteor, acolo unde au găsit mai multe obiecte bisericeşti de bronz şi peste o tonă de cabluri telefonice şi alte obiecte de cupru. Cele cinci persoane sunt acuzate că au sustras din trei locaşuri de cult din Târgu Jiu obiecte bisericeşti în valoare de 100.000 de lei. Bisericile prădate de romi se află în cartierele Iezureni, Romaneşti şi Bârseşti. Nici unul dintre cei reţinuţi nu şi-a recunoscut vinovăţia. În faţa Inspectoratului de Poliţie Gorj au venit mai mulţi romi care au început să plângă când i-au văzut pe cei patru bărbaţi încătuşaţi. „Au fost reţinute cinci persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 38 de ani, acuzate de furt calificat. Furturile au avut loc la începutul lunii martie“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Razie la palatele romilor din Meteor

Poliţiştii au efectuat marţi seară o razie la locuinţele mai multor romi din cartierul Meteor, găsind aici peste o tonă de cabluri telefonice din cupru.
Poliţiştii au descoperit în curţile romilor şi jante de maşină, bare din inox, dar şi polidiscuri pentru tăiat obiecte metalice.
„Au fost găsite peste o tonă de cabluri de cupru, deşeuri de cupru, cablu electric şi telefonic, jante de maşină şi alte obiecte ce urma a fi valorificate la fier vechi“, a spus Daniel Tică.
Cea mai mare cantitate de cabluri a fost descoperită  în gospodăria lui Mihai Valerică, proprietar al unui depozit de fier vechi. La faţa locului au venit şi inspectorii de la ITM şi cei de la Garda de Mediu, Mihai Valerică riscând să fie amendat pentru lipsa autorizaţiei de mediu necesară funcţionării depozitului şi pentru muncă la negru.
Poliţiştii de la Investigaţii criminale continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei bunurilor ridicate cu ocazia percheziţiilor domiciliare.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII