13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeile cu studii superioare rămân adesea fără copii

Femeile cu studii superioare rămân adesea fără copii

Cariera şi copiii sunt două puncte esenţiale din viaţa unei femei. Fiecare dintre acestea cer, în egală măsură, să le dedici timp, atenţie şi energie. Tocmai pentru că aceste resurse sunt limitate, femeile se mulţumesc adesea să triumfe într-un domeniu şi să renunţe la celălalt.

O treime dintre femeile care au obţinut o diplomă universitară nu devin mame, potrivit rezultatelor unui studiu britanic. Femeile licenţiate care însă aduc pe lume un copil fac acest lucru mult mai târziu decât cele care sunt doar absolvente de studii medii.
Cariera trece adesea pe primul loc, fără a mai pune la socoteală timpul dedicat alegerii unui bun partener şi a unei case. 40 la sută dintre femeile care au absolvit o universitate nu au încă un copil la vârsta de 35 de ani. În urmă cu zece ani, doar 20 la sută dintre absolventele de studii superioare se aflau în această situaţie. O parte dintre acestea au ales în mod conştient să nu aibă copii, pentru altele însă este prea târziu pentru a mai rămâne însărcinate.
Adeseori, din cauza programului de lucru prea încărcat, femeile, mai ales cele care au reuşit să obţină o slujbă care le face să fie mândre, lasă pe locul doi ideea de a-şi întemeia o familie, care atrage după sine şi aceea a aducerii pe lume a unui copil.
„În cazul în care alegerea este a lor, nu este nimic de făcut. Însă, dacă nu devin mame, deşi îşi doresc asta, este pentru faptul că politica socială şi cea economică nu le permit acest lucru. În acest caz, este o problemă“, a declarat David Willetts, un specialist pe probleme de natalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU