16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransnistria: Serviciile şi armata în alertă maximă

Transnistria: Serviciile şi armata în alertă maximă

Evgheni Sevciuk, liderul autoproclamatei republici transnistrene, vrea ca în Transnistria să fie aplicată legislaţia Federaţiei Ruse, confotm Hotnews. Sevciuk a propus parlamentui local o iniţiativă legislativă care prevede acest lucru, transmite Publika.md. Pentru ca iniţiativa lui Sevciuk să intre în vigoare, parlamentarii Sovietului Suprem de la Tiraspol trebuie să modifice constituţia. Între timp, forţele armate din Transnistria sunt în alertă maximă.
Evgheni Sevciuk spune ca a făcut aceasta propunere pentru ca locuitorii de pe malul stâng al Nistrului doresc sp se integreze în spaţiul rusesc.
Imediat după Summitul de la Vilnius, unde Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu UE, serviciile de securitate transnistrene (KGB-ul, Militia, Armata şi Serviciul Vamal)  din stânga Nistrului au fost trecute în stare de alertă maximă.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-16138561-evolutii-transnistria-serviciile-armata-alerta-maxima-liderul-republicii-nerecunoscute-vrea-aplicarea-legii-federatiei-ruse.htm

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS