19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţiştii-cămătari

Poliţiştii-cămătari

http:http://www.youtube.com/watch?v=2FvHpN-OdcU

Doi ofiţeri de poliţie au fost prinşi în flagrant, marţi, în timp ce primeau dobânda
unui împrumut dat cu camătă de la un craiovean pe care îl mai „uşuraseră“ de 40.000 de euro
şi două microbuze

Comisarul-şef Petrişor Alexandru, şeful Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Craiova, şi subinspectorul Mihai Ardelean, subalternul lui Alexandru în cadrul aceluiaşi birou, au intrat în atenţia oamenilor legii pe 24 februarie, când un craiovean a formulat un denunţ împotriva celor doi la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.
Bărbatul a sesizat faptul că, în 2008, a împrumutat de la cei doi suma de 10.000 de euro, cu o dobândă lunară de 10%, iar până în 2010 a fost nevoit să le plătească poliţiştilor peste 40.000 euro. De asemenea, în baza aceluiaşi împrumut, prin constrângeri şi ameninţări, craioveanul a rămas şi fără două microbuze de transport persoane. Denunţătorul a mai povestit în faţa ofiţerilor Anticorupţie că, de la începutul acestui an, cei doi poliţişti au făcut presiuni asupra sa pentru a le plăti dobândă în continuare, ameninţându-l că, dacă nu le dă bani, îl vor lăsa şi fără o casă pe care o avea în procedură de executare silită. De altfel, după cum s-a stabilit ulterior, cei doi poliţişti au şi făcut demersuri pentru a pune mâna pe casa bărbatului. Văzând că au de-a face cu constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu, ofiţerii Anticorupţie craioveni au sesizat procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Marţi, ofiţerii de la Anticorupţie, cu sprijinul colegilor de la BCCO Craiova şi al ofiţerilor DGIPI, sub supravegerea procurorilor, au organizat un flagrant în urma căruia cei doi poliţişti au fost prinşi în timp ce primeau 5.000 de lei de la denunţător. Din această sumă, asupra lui Petrişor au fost găsiţi 4.000 de lei, iar la Ardelean – 1.000 de lei.

Şi poliţişti, şi cămătari

Din probele strânse până acum de anchetatori, dar şi din documentele găsite în birourile ofiţerilor Petrişor Alexandru şi Mihai Ardelean, s-a stabilit că aceştia au acordat împrumuturi cu o dobândă între 6% şi 12% pe lună mai multor părţi vătămate. Potrivit oamenilor legii, pentru acordarea împrumuturilor, cei doi le cereau „clienţilor“ să le vândă diverse autovehicule, însă tranzacţia se făcea numai în acte, pe numele lui Daniel Alexandru, fratele comisarului-şef Petrişor. Înţelegerea era ca atunci când cei care împrumutau bani de la poliţişti reuşeau să restituie împrumuturile şi dobânzile, redeveneau proprietari pe autovehicule. Ulterior, deşi împrumuturile au fost achitate integral, cei doi poliţişti au refuzat să restituie autovehiculele persoanelor împrumutate. De asemenea, oamenii legii au mai stabilit că Petrişor Alexandru şi Mihai Ardelean au reţinut în mod abuziv mai multe cărţi de identitate ale vehiculelor părţilor vătămate, iar pentru restituirea actelor au cerut diferite sume de bani. 

Trei capete de acuzare

Marţi, procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale faţă de cei trei învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu. Petrişor Alexandru a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Curţii de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

59 COMENTARII