27.8 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalFostul sef al IPJ Olt, accidentat

Fostul sef al IPJ Olt, accidentat

Fostul comandant al Inspectoratului Judetean de Politie Olt, Ion Mladin, a fost implicat vineri seara intr-un accident de circulatie produs pe DN 65-E 574. Acesta a ajuns de urgenta la Spitalul Judetean cu rani la cap, dupa ce autoturismul sau, Dacia Logan, cu numar de inmatriculare OT-01-ACM, s-a lovit frontal cu un Aro inmatriculat cu AG-80-DFE, condus de Nicusor Stefanescu, din Pitesti. Ion Mladin circula dinspre Strejesti spre Slatina. La intersectia cu DJ 677, masina acestuia a intrat brusc pe contrasens si a intrat in coliziune cu autoturismul de Arges care circula regulamentar catre Craiova. Fostul sef al politiei a fost cu greu scos din autovehicul si transportat la spital, unde, dupa mai multe investigatii medicale, i s-a pus diagnosticul traumatism cranio-cerebral si contuzie toracica. In aceeasi seara el a parasit unitatea spitaliceasca in prezenta sotiei si a fiicei sale, sustinând ca se simte bine.


Ion Mladin sustine ca intrarea sa pe contrasens a fost fortata de alt autoturism, o duba Nissan, care, zice el, nu i-a acordat prioritate. Conform declaratiei lui Mladin, duba Nissan circula dinspre Slatina si, la un moment dat, a virat stânga spre a se inscrie pe DJ 677, catre Slatioara. „Veneam de la Strejesti si voiam sa ajung acasa, la Slatina. Dintr-o data, un autovehicul care venea din fata mi-a taiat calea sa intre pe soseaua spre Slatioara. Ca sa evit impactul cu acesta, am virat stânga. Apoi m-am lovit frontal cu Aro“, a spus Ion Mladin.


Varianta conducatorului de pe Nissan este, insa, alta. Daniel Botu, de 24 de ani, din Slatioara, spune ca el s-a inscris regulamentar pe directia Slatioarei. „Nu stiu nimic altceva. Eu veneam dinspre Slatina si am virat stânga spre Slatioara. Când s-a auzit scârtâitul frânelor la cele doua autoturisme eu eram la câteva zeci de metri spre Slatioara, chiar in statia de autobuz“, a declarat Daniel Botu. Ciudat este ca in apropierea locului unde s-a produs accidentul se afla si un agent de circulatie de la Serviciul Politiei Rutiere care spune ca nu a vazut nimic din cauza ploii. Agentul-sef adjunct Dorel Matei se intorcea de la o tamponare, iar accidentul a avut loc aproape in fata sa. Politistul spune, insa, ca a auzit doar zgomotul impactului.


Celor trei li s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.


In cauza s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Politistii continua cercetarile pentru a stabili cu certitudine imprejurarile in care s-a produs accidentul si pentru tragerea la raspundere a vinovatilor.


Fostul sef al IPJ, care a acuzat pe timpul investigatiilor medicale dureri toracice, se afla, conform declaratiilor medicilor care s-au ocupat de el, in afara oricarui pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS