14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajImpactul implementării Regulamentului privind Protecţia Datelor, dezbătut la CCI Dolj

Impactul implementării Regulamentului privind Protecţia Datelor, dezbătut la CCI Dolj

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj a organizat marţi, 30 ianuarie, la sediul instituţiei, seminarul Elemente esenţiale ale Regulamentului general privind protecţia datelor personale (RGDP/GDPR). Prin intermediul acestui eveniment, CCI Dolj, Universitatea „Petru Maior” din Târgu Mureş, prin Centrul de Cercetări Aplicative în Drept şi Afaceri, Centrul pentru Protecţia Datelor şi Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice şi Private şi-au propus să supună dezbaterii opiniei publice şi să analizeze, împreună cu specialişti în domeniul de referinţă, impactul implementării cerinţelor Regulamentului General privind Protecţia Datelor asupra modului în care o organizaţie îşi desfăşoară activitatea curentă. „Regulamentul General privind Protecţia Datelor (RGDP/GDPR) are caracter obligatoriu şi va fi aplicat în mod direct la nivelul statelor membre, intrând în vigoare începând cu 25 mai 2018, impactul fiind major în măsura în care aproape orice activitate de afaceri, indiferent de industrie, poate presupune prelucrarea datelor cu caracter personal”, a spus preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, dr. Dragoş Troanţă R. Turculeanu.
Seminarul a urmărit să răspundă în mod direct provocărilor ridicate de punerea în aplicare a prevederilor Regulamentului General şi a fost susţinut de către profesionişti în domeniu. Ţinând cont de evoluţiile prefigurate în viitor în domeniu şi de interesul manifestat de mediul de afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie Dolj va organiza un nou eveniment cu aceeaşi tematică pe parcursul acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS