5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAeroportul din Craiova, hub internaţional

Aeroportul din Craiova, hub internaţional

Aeroportul Internaţional Craiova a surprins pe toată lumea prin dezvoltarea pe care a avut-o şi prin numărul mare de pasageri. Din acest motiv, a şi fost numit hub internaţional. Studiile de marketing şi statisticile făcute la nivel naţional arată că în 2025 se va ajunge la un trafic de 1,5 milioane de pasageri, iar autorităţile judeţene au demarat deja proiecte de extindere a terminalelor de sosiri şi plecări după ce s-a observat că de la an la an au fost doborâte toate recordurile de pasageri care au tranzitat principala poartă aeriană din Sud-Vestul ţării.
Conducerea Aeroportului şi cea a Consiliului Judeţean Dolj iau in calcul construirea unei noi aerogări deoarece cea existentă nu va permite operarea unui număr de 1,5 milioane de pasageri şi o frecvenţă de patru-cinci aeronave pe oră. Practic, este vizată o infrastructura extinsă şi modernă, cu un terminal nou, care să permită o siguranţă a traficului la standardele cele mai ridicate.
În prezent, de pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către 11 destinații externe: Roma, Milano, Bologna, Veneția, Madrid, Barcelona, Valencia, Londra, Paris, Köln și Tel Aviv. Începând din vara anului următor, pasagerii vor avea o nouă destinaţie de călătorie, respectiv Antalya.
Anul acesta a fost cel mai bun din istoria Aeroportului din Craiova. Până la finele lui, creşterea faţă de 2016 va fi de sută la sută în ceea ce priveşte traficul de pasageri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS