24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumăr record de candidați LGBT la alegerile parlamentare din SUA. Peste 400 de persoane gay sau trans s-au înscris în luptă

Număr record de candidați LGBT la alegerile parlamentare din SUA. Peste 400 de persoane gay sau trans s-au înscris în luptă

Peste 400 de persoane LGBT candidează la alegerile parlamentare şi locale din noiembrie din SUA de teamă că drepturile gay s-ar putea deteriora sub administrația Trump. Asta după ce în 2017 au fost introduse peste 120 de proiecte legislative descrise ca anti-LGBT în 30 de state americane, informează Hotnews, citând New Yor Times.

New York Times prezintă povestea unei democrate Sharice Davids, care a făcut un internship în lunile de început ale administrației Trump și ca lesbiană și ca americană nativă se teme de faptul că drepturile LGBT ar putea face mulți pași înapoi sub conducerea actualului președinte.
Aceasta, dar și alți candidați urmăresc o nouă strategie politică direcționată către tratarea sexualității, rasei și genului ca mijloace de campanie care se intersectează cu modul critic de a-l privi pe Trump, prin faptul că atenționează că administrația acestuia ar putea duce la pierderea progresului în drepturile civice.
La fel ca mulți candidați care fac parte din diverse minorități, de rasă sau femei, în acest an, mulți candidații LGBT urmăresc să ajungă  la cât mai mulți oameni, spre deosebire de campaniile din trecut, când candidații homosexuali frecventau zone predominant gay și își adaptau problematicile la acele comunități.
Creșterea numărului de candidați LGBT vine după ce administrația Trump a făcut un pas înapoi în ceea ce privește protejarea persoanelor LGBT. Una dintre acțiuni fiind încercarea de a interzice persoanelor trans de a lucra în Armată.
12 dintre proiectele legislative introduse în 2017 au devenit legi în luna ianuarie, printre ele se află posibilitatea restrângerii drepturilor parentale, respectiv refuzarea adoptării unui copil de către un cuplu gay pe baza credinței angajatului care se ocupă de procedură.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS