11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis cere demisia Vioricăi Dăncilă

Klaus Iohannis cere demisia Vioricăi Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru.

„Solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Iohannis a mai spus că PSD doreşte să acapareze politic Banca Naţională a României (BNR).

„Este foarte evident că PSD pune sub semnul întrebării şi chestionează această independenţă (n.r. a BNR). Acest lucru s-a putut vedea din declaraţiile unor personaje din conducerea PSD şi mă îngrijorează. BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent”, a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

”Guvernul a comunicat la cabinetul preşedintelui Klaus Iohannis faptul că premierul Viorica Dăncilă nu va veni vineri la Cotroceni, a precizat Administraţia Prezidenţială. Preşedintele Klaus Iohannis va susţine vineri o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în jurul orei 11,00. Joi, şeful statului preciza că vineri urma să aibă o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă pe tema armonizării politicilor BNR cu politicile fiscale guvernamentale”, potrivit Agerpres.

Refuzul lui Dăncilă de a mai merge la Cotroceni este un gest fără precedent în relația cu șeful statului care anunțase că vrea să medieze relația dintre Guvern și BNR.

Decizia de a boicota discuțiile cu președintele vine însă pe fondul mai multor declarații conflictuale între cele două părți legate de vizita în Israel întreprinsă de premier și președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS