8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR: Legea liceului în limba maghiară, neconstituțională

CCR: Legea liceului în limba maghiară, neconstituțională

Curtea Constituţională a admis sesizarea PNL şi PMP referitoare la proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş. Sesizarea la CCR a fost formulată de 50 de parlamentari PNL şi 16 parlamentari PMP, precizează Agerpres.
Proiectul de lege privind înființarea liceului a fost inițiat de UDMR și susținut de coaliția PSD-ALDE.
Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a afirmat că înfiinţarea liceului reprezintă „ambiţiile Ungariei de a-i umili pe români în anul Centenarului”.
„Decizia aberantă a PSD şi a celorlalţi sateliţi de a susţine un demers care nu are nimic în comun cu revendicările unei minorităţi din România trebuie sancţionate”, a mai precizat Tomac.
La rândul său, deputatul PNL Florin Roman a susţinut că acest liceu este un „tain” pe care majoritatea PSD-ALDE l-a plătit UDMR pentru a susţine deciziile lor.
„PNL şi PMP greşesc prin acţiunile lor care împiedică înfiinţarea şcolii. În acest moment, aceste partide folosesc orice ocazie să blocheze dialogul romano-maghiar, resping orice iniţiativă importantă pentru comunitatea maghiară”, a declarat, la rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS