21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA precizează că o parte din aspectele relevate de RISE Project fac obiectul unui dosar penal

DNA precizează că o parte din aspectele relevate de RISE Project fac obiectul unui dosar penal

O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată joi de RISE Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, precizează vineri Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un comunicat.

„Ca răspuns la solicitări primite de la reprezentanți ai mass media determinate de publicarea unei investigații jurnalistice, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției”, se arată în comunicatul DNA.

DNA mai precizează că, după începerea urmăririi penale in, rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia.
„Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, mai scrie în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Jurnalistul Ondine Gherguţ a scris vineri, pe Facebook, că a sesizat DNA cu privire la dezvăluirile jurnaliştilor de la Rise privind „fluxurile financiare de sute de milioane de euro din bani publici către filma controlată de Liviu Dragnea”.

„Am sesizat DNA cu privire la dezvăluirile jurnaliştilor de la Rise Project legate de fluxurile financiare de sute de milioane de euro (numai un singur contract e de 400 milioane de euro) din banii publici către firma controlată de DRAGNEA, SC TEL DRUM SĂ, aşa cum rezultă din notă DGIPI publicată în facsimil. Trebuie să ne implicăm direct în ce se întâmplă cu banii publici, adunaţi din taxele şi impozitele noastre din ce în ce mai mari şi mai multe. SIFONAREA a sute de milioane de euro din banii noştri este subiect de INTERES public”, a scris Gherguţ pe respectiva reţea de socializare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS