6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministrația Trump cere clarificări judecătorului după suspendarea decretului privind migrația

Administrația Trump cere clarificări judecătorului după suspendarea decretului privind migrația

Guvernul american a solicitat clarificări judecătorului federal care a suspendat temporar noul decret privind imigrația semnat de președintele Donald Trump, afirmând că decizia nu ar trebui să se aplice moratoriului asupra sosirii de refugiați, scrie lapresse.ca.

Ministrul federal al justiției a depus vineri o cerere pentru a-i solicita judecătorului federal de district Derrick Watson să precizeze că decizia sa nu se referă decât la interzicerea temporară a intrării persoanelor venind din șase țări a căror populație este majoritar musulmană. Potrivit judecătorului Watson, interdicția a intra în SUA se bazează pe „dovezi semnificative și de netăgăduit de animozitate religioasă”. Printre acestea: afirmații făcute în campanie de Donald Trump, când s-a pronunțat pentru interzicerea intrării musulmanilor pe teritoriul american. Judecătorul a adăugat că noul decret-lege va avea consecințe nefaste pentru Hawaii, reducând numărul turiștilor care vin să viziteze arhipelagul.

În solicitarea sa de clarificare, Departamentul Justiției încearcă să scoată în evidență faptul că solicitanții au eșuat în a contesta un alt articol al decretului, cel care interzice intrarea în țară pentru toți refugiații timp de 120 de zile și reduce la jumătate numărul persoanelor admise în cursul acestui exercițiu financiar. Potrivit avocaților federali, această limită nu este stabilită pe o bază religioasă. Ministerul federal a mai adăugat că decizia judecătorului Watson nu trebuie să împiedice autoritățile să verifice dacă celelalte țări furnizează suficiente informații despre candidații la imigrare.

Hawaii consideră că decizia judecătorului Watson se aplică articolelor din decret menționate de avocații federali, a declarat un adjunct al procurorului general al statului, Joshua Wisch. „Nu credem că această solicitare este necesară, pentru că ordonanța curții este clară. Vom redacta un memoriu pentru a ne opune acesteia”, a adăugat el prin e-mail.

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS