10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenat: OUG 9/2017, pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului

Senat: OUG 9/2017, pe ordinea de zi a ședinței de plen a Senatului

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative este inclus pe ordinea de zi a ședinței de plen de luni a Senatului, informează Agerpres.

Senatorii Comisiei pentru muncă au acordat săptămâna trecută raport favorabil fără amendamente proiectului de lege pentru aprobarea OUG 9/2017. Toate amendamentele propuse în comisie au fost respinse, ordonanța primind raport în forma adoptată de Guvern. Amendamentele respinse în Comisie pot fi susținute în plen de către inițiatori.

Ordonanța 9/2017, însoțită de raportul Comisiei de muncă, va fi dezbătută luni de plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. În urmă cu trei săptămâni, liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, solicita majorității PSD-ALDE dezbaterea în procedură de urgență în Parlament și respingerea OUG 9/2017, pe motiv că prin acest act normativ „se elimină din Legea finanțelor publice limitele creditelor de angajament și interdicția de a schimba destinația banilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS