11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHollande, la Măgurele: Franţa şi România pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume

Hollande, la Măgurele: Franţa şi România pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume

Francois Hollande a declarat, aflat în vizită la Măgurele, alături de Klaus Iohannis, că laserul ce urmează a fi instalat înseamnă colaborare pentru cercetătorii români şi francezi pe o perioada lungă de timp, menţionând că Franţa şi România „pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume”.

Potrivit agenţiei Mediafax, şeful statului francez a vizitat, marţi, alături de preşedintele României, Laserul ELI-NP de la Măgurele, care face parte dintr-un program european de cercetare destinat dezvoltării celor mai puternice lasere din lume.

„Este un simbol. Franţa şi România, datorită cercetătorilor şi întreprinderilor care îi însoţesc, pot să implementeze laserul cel mai puternic din lume. (…) Datorăm acest lucru dezvoltării şi încrederii reciproce. Laserul va însemna cooperare între cercetătorii noştri de-a lungul mai multor ani. Efortul de cercetare este indispensabil pentru o ţară. Naţiunile care vor face cele mai mari eforturi vor avea de câştigat peste tot în lume”, a spus preşedintele francez, Francois Hollande.

De asemenea, oficialul a vorbit şi despre relaţiile economice dintre cele două state.

„În jur de o sută de filiale din domeniul aeronauticii din Franţa vor fi consolidate datorită investiţiei de la Ghimbav. E un lucru bun pentru Romania, care va produce elicoptere, dar şi pentru Franţa. Să luăm exemplul Dacia-Renault. Renault a putut să îşi îmbunătăţească marjele”, a mai spus Hollande.

Klaus Iohannis a precizat că a convenit cu Francois Hollande dezvoltarea parteneriatului dintre Franţa şi România în mai multe domenii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS