16.7 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinți: Jandarmii, la datorie de Sărbătoarea Rusaliilor

Mehedinți: Jandarmii, la datorie de Sărbătoarea Rusaliilor

În perioada 19-20 iunie, efective ale Jandarmeriei Mehedinţi vor asigura măsurile de ordine, siguranţă publică și protecția participanților la manifestările organizate pe raza județului Mehedinți, ocazionate de sărbătoarea Rusaliilor.
Jandarmii se vor afla cu precădere în localitățile unde au loc sărbători câmpenești: Devesel, comuna Gogoșu-sat Ostrovu Mare, comuna Husnicioara- sat Oprăenști, com. Izvoru Bârzii- sat Halânga, comuna Poroina Mare, comuna Vlădaia- sat Scorila, comuna Greci- sat Bâltanele, com Corlățel, comuna Ilovița- sat Moisești, comuna Ponoarele- sat Gărdăneasa. Echipajele de jandarmi vor avea în vedere identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (persoane care apelează la mila publicului, hoţi de buzunare etc), care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.
De asemenea, Ruga Orșoveană, eveniment care se desfășoară în municipiul Orșova pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, va fi supravegheat de jandarmi în vederea prevenirii oricăror aspecte care contravin normelor de conviețuire socială. Organizatorii evenimentelor sus menționate estimează participarea unui public numeros, motiv pentru care Jandarmeria Mehedinți recomandă participanților, să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, pentru a evita aglomerările de persoane, generatoare de disconfort, iar în cazul în care este afectată ordinea și liniștea publică, să apeleze în cel mai scurt timp jandarmii aflați în dispozitivele de ordine publică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS