20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScriitorul francez Maurice Pons a murit la 91 de ani

Scriitorul francez Maurice Pons a murit la 91 de ani

Scriitorul francez Maurice Pons, autorul romanului „Les Saisons” („Anotimpurile”), a murit ieri de dimineață la vârsta de 91 de ani, la centrul cultural Moulin d’Andé, în care se retrăsese de peste 50 de ani, a informat o prietenă a autorului, Sylvia Habault, romaniatv.net
Născut în 1925 la Strasbourg (estul țării), Maurice Pons a făcut studii de filosofie pe care le-a abandonat. Primul său roman, „Métrobate” l-a publicat în 1951, urmat de „La Mort d’Eres” în 1953.
În 1958, Maurice Pons a scris romanul autobiografic, „Le Cordonnier Aristote”.
În 1960, publică „Le Passager de la nuit”, o relatare despre războiul din Algeria. În aceași an el semnează „Manifestul celor 121”, declarație semnată de 121 de intelectuali francezi pentru a denunța războiul din Algeria.
În 1965, Maurice Pons publică romanul său cel mai cunoscut, „Les Saisons” („Anotimpurile”), povestea unui scriitor care ajunge într-un sat de munte, bătut de ploaie și de vânt.
„Acest roman puțin fantastic nu a încetat să fie reeditat”, a subliniat Sylvia Habault, regizoare care s-a instalat la rândul ei la Moulin d’Andé.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS