15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePuţine locuri de muncă la Bursa pentru absolvenţi

Puţine locuri de muncă la Bursa pentru absolvenţi

Tinerii absolvenţi din judeţul Gorj au şansa să renunţe la statutul de şomer, participând la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Acţiunea va fi organizată de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, pe 27 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu. Agenţia a transmis adrese la câteva sute de agenţi economici pentru a avea la dispoziţie oferta cu locurile de muncă disponibile la nivelul judeţului. Până în prezent, în baza de date pentru Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi au fost înscrise 138 de oferte. Cele mai multe locuri de muncă sunt destinate tinerilor cu studii medii şi persoanelor care pot obţine o diplomă după câteva luni de cursuri de specializare, fie la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, fie la firmele specializate să ofere astfel de cursuri de recalificare. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj,
cursurile instituţiei sunt foarte căutate de şomerii care şi-au finalizat recent studiile, întrucât o meserie cerută pe piaţă le oferă mai multe şanse să îşi găsească un loc de muncă.

Peste 2.000
de absolvenţi

La Bursa pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj sunt aşteptaţi peste 2.000 de absolvenţi din actuala promoţie, însă vor fi primiţi şi tinerii care se află în căutarea unui loc de muncă şi nu mai beneficiază de indemnizaţia de şomaj. Din păcate, oferta privind locurile de muncă nu este la nivelul cererii. În acelaşi timp, tinerii nu acceptă orice loc de muncă. „În baza noastră de date sunt 2.081 de absolvenţi, dintre care 482 deja sunt şomeri indemnizaţi. Până în acest moment, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a contactat peste o sută de agenţi economici şi avem 138 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt de agent vânzări, agenţi asigurare, lucrători gestionari, bucătar, barman, ospătar, lăcătuş-mecanic, vulcanizator“, a declarat Ana Maria Niculescu, director executiv adjunct al AJOFM Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS