6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDina revine la şefia Drumurilor Naţionale

Dina revine la şefia Drumurilor Naţionale

Ion Dina (foto) a fost repus ieri în funcţia de director al Secţiei de Drumuri Naţionale (DN) Târgu Jiu. Directorul fusese suspendat în urmă cu aproape o lună din funcţie pe o perioadă nedeterminată, în urma mai multor declaraţii publice pe care le-a făcut în legătură cu situaţia reparaţiilor la Drumul Naţional 66, Rovinari – Bumbeşti Jiu. Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a stabilit în momentul în care l-a suspendat din funcţie pe Ion Dina că acesta a prejudiciat prin declaraţiile sale imaginea instituţiei şi aşa extrem de şifonată, din cauza modului în care s-a lucrat la modernizarea Drumului Naţional 66 ce leagă oraşele Rovinari şi Bumbeşti Jiu. De altfel, a şi fost realizată o anchetă internă, însă, în cele din urmă, Dina a fost iertat şi readus la şefia instituţiei.

Directorul a revenit, drumul a rămas la fel

În ciuda faptului că şefii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România au arătat intransigenţă în ceea ce priveşte vorbele rostite de Ion Dina, şefii CNADNR nu par să fie deloc preocupaţi de ceea ce se întâmplă cu realitatea miilor de gropi de pe Drumul Naţional 66. Este greu de făcut o comparaţie între tronsonul de Drum Naţional dintre Rovinari şi Bumbeşti Jiu, catalogat drept Drum European (DE 79) şi o altă şosea de acelaşi tip din întreaga ţară.
Din 2007, de când au început lucrările, şi până în prezent statul a cheltuit suma de peste 4 milioane de euro, iar firma maghiară nu a executat decât 5% din contract. De peste o jumătate de an, specialiştii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România se chinuie să realizeze un caiet de sarcini pentru a organiza o altă licitaţie, în vederea selectării unui nou constructor, care să preia lucrarea abandonată de firma din Ungaria. În vara acestui an se vor împlini cinci ani de când Drumul European 79 Rovinari – Bumbeşti Jiu, ce ar trebui să mijlocească traficul uşor şi greu către Defileul Jiului, nu a mai beneficiat de vreo lucrare de întreţinere din partea CNADNR. În timpul în care Compania analizează declaraţiile directorilor Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, şoseaua continuă să se degradeze, iar şoferii să îşi distrugă maşinile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS