16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReangajări la mătură

Reangajări la mătură

Câteva sute de şomeri vor fi reangajaţi la începutul anului 2011, dacă Primăria Craiova reuşeşte să achite restanţele la serviciile de administrare a domeniului public şi de salubrizare, unele vechi din 2009.

Este vorba de circa 200 de oameni dintre cei 339 de concediaţi de Serviciul Public de Salubrizare Craiova şi de 100 de oameni dintre cei 134 daţi afară de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova, ca urmare a aplicării OUG nr. 63 din 2010 şi a reducerii cheltuielilor cu bunurile şi serviciile la instituţiile bugetare. „Prioritatea este plata serviciilor de întreţinere a oraşului, adică serviciile prestate de Salubritate şi RAADPFL, ceea ce sperăm să reuşim până la sfârşitul anului. În acest fel vom putea asigura pentru anul viitor cel puţin cheltuieli comparabile cu cele din 2010, pentru salubrizare şi pentru administrarea domeniului public. Urmarea ar fi că, la începutul anului, cel mai târziu în primăvară, aceste unităţi vor putea să-şi reangajeze oamenii. Poate o parte în februarie, o parte în martie…“, a spus viceprimarul craiovean Mărinică Dincă. Acesta a precizat că disponibilizările din această toamnă au fost necesare tocmai în ideea ca aceste unităţi să poată supravieţui acestui final de an de criză.
Directorul RAADPFL Craiova, Ion Petre, a spus că poate angaja personal dacă primăria îşi achită obligaţiile, care în prezent sunt în cuantum de 1,1 milioane de lei. „Ar mai fi cheltuielile cu furnizorii, însă nu acolo e problema. Dacă primim cele 1,1 milioane de lei, atunci putem avea asigurat pentru anul viitor un buget care să ne permită angajări, fiindcă este nevoie de mai mulţi oameni pentru desfăşurarea activităţii în condiţii normale“, a spus directorul Petre. La Salubritate, lucrurile stau cam la fel, cu deosebirea că este vorba de mai mulţi bani, dar şi de un volum mai mare de lucrări. „Dacă ni se achită cele 3,5 milioane de lei, preconizăm ca în primăvară să angajăm circa 200 de oameni, pentru activitatea de măturat“, a spus directorul Salubrităţii, Sorin Ciobanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII