20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024

Stiri diverse

Pesedistii care vor dori sa urce in barca PD pina in 2004 – nici o sansa!

Actuala conducere a PD Olt, in frunte cu presedintele interimar Darius Vilcov, a reusit zilele trecute, cu un sprijin majoritar din partea membrilor, sa adopte o hotarire care a luat prin suprindere pe multi. Propunerea respectiva se refera la faptul ca nici o adeziune la PD Olt, care va fi depusa pina la sfirsitul anului 2004, sa nu mai fie acceptata daca ea va veni din partea acelor persoane care, in perioada 2000-2004, au detinut din partea PSD una dintre urmatoarele functii: prefect, subprefect, consilier judetean, consilier local, primar, viceprimar, senator sau deputat. Darius Vilcov a recunoscut ca masura in sine este una anti-PSD: „Aceasta hotarire ar trebui sa-i faca pe eventualii membri sau fosti membri ai puterii actuale sa-si i-a gindul ca Partidul Democrat va fi o «barca de salvare» pentru ei in apropierea alegerilor! Daca vor dori sa adere la PD, atunci sa astepte anul 2005“, a afirmat, pe un ton ironic, Darius Vilcov.

(M.M.)

Recuperatorii furnizorilor locali fac peste un miliard pe zi

De cind autoritatile locale au trimis pe teren echipe de recuperare a restantelor de la asociatiile craiovene de locatari si proprietari cu datorii, incasarile au inceput sa depaseasca asteptarile edililor. Numai in contul Regiei de Termoficare Craiova intra circa un miliard de lei pe zi, ceea ce inseamna, din estimarile conducerii, ca protocolul incheiat cu SC TERMOELECTRICA SA va fi respectat, iar craiovenii nu vor ramine fara agent termic in plina iarna.

(F.E.)

35 de ani de la reluarea activitatii „Joint“ in Romania

Federatia Comunitatii Evreiesti din Romania si Comunitatea Evreilor din Bucuresti au organizat ieri, in Templul Carol din Bucuresti, strada Sfinta Vineri nr. 9-11, o festivitate prilejuita de implinirea a 35 de ani de la reluarea activitatii Joint (for international care se ocupa cu sprijinirea evreilor din toata lumea) in Romania. O delegatie a „Joint“ – New York, condusa de presedintele Eugen Ribakoff, a onorat cu prezenta manifestarile din Templul Carol.

(M.N.)

580 de milioane de lei pentru impodobirea orasului

Consiliul Local Tirgu Jiu a aprobat cheltuirea a 580 de milioane de lei pentru sarbatorile de iarna. Banii vor fi folositi pentru impodobirea orasului, pentru achizitionarea de materiale promotionale si pentru cadourile care vor fi facute colindatorilor, precum si persoanelor beneficiare de ajutor social si care iau masa la cantina saracilor.

(C.C.)

Hingherii din Dolj alearga dupa ciinii din Turceni

Pentru a rezolva problema ciinilor comunitari, primarul din Turceni – Gorj va apela la hingherii din Craiova. Primaria Turceni a primit de la inceputul anului peste 90 de reclamatii venite de la cetateni muscati de ciini. „Acum o saptamina am infiintat acel adapost unde vor fi sterilizati ciinii. Avem cam vreo 250 de comunitari in comuna si trebuie sa scapam de ei. A ramas problema prinderii acestor exemplare si pentru aceasta voi apela la hingherii din Craiova. Ei au experienta si sint si aproape fata de cei din Tirgu Jiu“, a afirmat primarul din Turceni, Ion Dumitrascu.

(E.M.)

Doar bebelusii vor beneficia de medicamente gratuite

Copiii in virsta de pina la un an vor beneficia de medicamente gratuite, conform unui act normativ aprobat de Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor. Conform Legii asigurarilor de sanatate, pina in prezent, toti copiii beneficiau de medicamente gratuite. Aceasta prevedere era insa valabila numai pe hirtie deoarece medicii de familie si spitalele, din cauza insuficientei fondurilor, se aflau in imposibilitatea de a satisface toate cererile. Membrii comisiei considera ca aceasta noua masura se impune in conditiile in care rata mortalitatii infantile este foarte ridicata in Romania.

(C.C.)

Opt miliarde de lei pentru refacerea terenurilor agricole

Directia pentru Agricultura Gorj va aloca opt miliarde de lei pentru lucrari de defrisare de plantatii, nivelare de terenuri si trasare de noi canale pentru eliminarea excesului de umiditate din sol. In acest an au fost alocate peste 1,5 miliarde de lei pentru astfel de lucrari, care vor fi realizate la ferma Horticola Lelesti si la Ferma nr. 2 din Tirgu Jiu. Toate terenurile apartin celor 79.285 de producatori individuali din Gorj. Urmatoarele localitati care vor primi finantare pentru imbunatatirea calitatii terenurilor sint Turcinesti, Ceauru si Botorogi.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS