Acasă Magazin Retete culinare Brioșe cu mere caramelizate și scorțișoară

Brioșe cu mere caramelizate și scorțișoară

Brioșe cu mere caramelizate și scorțișoară
Brioșe cu mere caramelizate și scorțișoară

Ingrediente

1 cană lapte
1 cană zahăr
1 cană ulei
1 ou
2 căni făină
1 linguriță praf copt
500 g mere
3-4 linguri zahăr tos
1/2 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Vom pregăti mai întâi merele. Le curățăm de coajă, îndepărtăm căsuța semințelor și le tăiem cubulețe. Punem merele într-o crăticioară împreună cu zahărul și scorțișoara.
Lăsăm la foc mic, amestecând din când în când, până când merele se vor înmuia și se vor carameliza. Dăm deoparte să se răcească.
Cât se răcesc merele pregătim aluatul. Este important să măsurăm toate ingredientele cu aceeași cană. Punem într-un bol laptele, uleiul zahărul și ouăle și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm făină și praful de copt și le încorporăm.
Punem în formele de brioșe aluat până la jumătatea formei. Deasupra, chiar în mijloc, punem câte o lingură de mere caramelizate.
Punem peste mere din nou aluat, dar avem grijă să nu umplem chiar până sus formele, fiindcă brioșele vor mai crește puțin la copt.
Punem și deasupra câteva cubulețe de mere caramelizate și coacem brioșele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru circa 30-40 minute.
Sunt foarte bune atât calde, cât și reci.

Citeşte şi: Gofre cu șuncă și cașcaval

Exit mobile version