Acasă Magazin Retete culinare Gofre cu șuncă și cașcaval

Gofre cu șuncă și cașcaval

Gofre cu șuncă și cașcaval
Gofre cu șuncă și cașcaval

Gofrele sărate, fără ingrediente pretențioase, sunt bune de servit la micul dejun, la cină ori la gustare.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 200g făină (eu am folosit albă + manitoba)
  • 1/2 lgță praf de copt
  • 50g unt topit
  • 100ml lapte
  • 70g cașcaval (ras fin)
  • 70-80g șuncă
  • sare
  • piper
  • turmeric
  • verdețuri italiene (opțional)

 Mod de preparare

Într-un vas încăpător, spargeţi ouăle și le bateţi bine cu telul. Separat, amestecaţi făina cu praful de copt, cu puțin turmeric, sare și piper proaspăt măcinat. Într-o oală, puneţi untul la topit, la foc mic. 

Peste ouă, adăugaţi puțin lapte și apoi puțină făină. Așa cum procedaţi cu aluatul de clătite, așa faceţi și cu acesta: amestecul de ingrediente uscate (de la pasul 1) și laptele le adăugaţi treptat, alternativ, încât să omogenizaţi compoziția cu ajutorul telului. Apoi, adăugaţi untul topit și răcit. Obțineţi un aluat mai dens decât cel pe care îl faceţi pentru gofrele simple, dulci. Lăsaţi să se odihnească vreo 10 minute.  

Încorporaţi şunca şi cașcavalul. Şunca o tăiaţi în bucăți potrivite, iar cașcavalul îl radeţi pe răzătoarea mică. Evitaţi să o tăiaţi în bucăți foarte mici ca să nu se usuce în urma gătirii. 

După ce aluatul s-a odihnit, încingeţi aparatul. Umpleţi fiecare formă fără să depășiţi marginile. Coaceţi gofrele timp de aproximativ 4-5 minute, până se rumenesc ușor.

Poftă bună!

Exit mobile version