Acasă Magazin Retete culinare Tiramisu cu sos de căpşuni

Tiramisu cu sos de căpşuni

Tiramisu cu sos de căpşuni
Tiramisu cu sos de căpşuni

Ingrediente: 5 ouă, 250 g mascarpone, 300 g căpșuni, 100 ml apă, 23 pișcoturi, 7 linguri zahăr, 1 lingurita esenţă de vanilie, sare

Mod de preparare:

Se spală căşunile, se curăţă şi se taie felii. Se pun într-un vas, cu apa şi două linguri de zahăr, şi se fierb cinci minute. Se mixeaza cu un mixer vertical si se mai pun la foc un minut. Se lasă să se răcească.

Se separă albusurile de gălbenuşuri în două castroane. Albuşurile se mixează cu trei linguri de zahăr si ¼ lingurită de sare până se întăresc bine.

Gălbenuşurile se mixează cu două linguri de zahăr, ¼ linguriţă de sare si esenta de vanilie până se albesc si devin cremoase. Se încorporează în ele toată cantitatea de mascarpone si se mixeaza bine.

Compoziţia rezultată se încorporează în albuşuri, amestecând uşor cu lingura.

Se aşază într-o tavă un rând de piscoturi, peste ele se pune o treime din sosul de capsuni, iar deasupra se întinde 60-70% din cremă. Se pune un alt rând de pişcoturi, jumătate din sosul rămas şi restul de cremă. Deasupra se ornează cu restul de sos de căpşuni.

În cazul în care crema mascarpone este prea moale, se lasă la frigider până se întăreşte.

Prăjitura se ţine minimum 5-6 ore la frigider înainte de servire.

Exit mobile version