Acasă Politica International (VIDEO) Donald Trump şi-a anunţat candidatura pentru prezidenţialele din 2024

(VIDEO) Donald Trump şi-a anunţat candidatura pentru prezidenţialele din 2024

Fostul președinte Donald Trump, care urmărește să devină al doilea comandant șef ales vreodată pentru două mandate neconsecutive, a anunțat marți seara că va solicita nominalizarea la președinția republicană în 2024.

Fostul lider de la Casa Albă a depus actele la Comisia Electorală Federală, potrivit CNN.
„Pentru a face America din nou mare și glorioasă, în seara asta îmi anunț candidatura la președinţia Statelor Unite”, a spus Trump unei mulțimi adunate la Mar-a-Lago, proprietatea sa pe malul apei din Florida, unde va avea sediul campaniei electorale.

Înconjurat de aliați, consilieri și conservatori influenți, Trump a ținut un discurs relativ modest, plin de afirmații false și exagerate despre cei patru ani de mandat.

Pentru a evoca nostalgia pentru perioada petrecută în funcție în rândul republicanilor care au dat semne de oboseală a lui Trump în urma mandatului mijlociu, el a contrastat frecvent realizările sale pe primul mandat cu politicile administrației Biden și cu climatul economic actual.

“Suntem o naţiune în declin economic. Aceasta nu va fi campania mea, aceasta va fi campania noastră“, a opinat fostul președinte, făcând referire la inflația ridicată.

Recentul eşec al candidaţilor susţinuţi de Donald Trump şi victoriile majore înregistrate de alţi lideri din Partidul Republican i-ar putea complica planurile pentru obținerea nominalizării.

Exit mobile version