Acasă Politica International Cursă strânsă între Joe Biden și Donald Trump

Cursă strânsă între Joe Biden și Donald Trump

Biden rămâne pe primul loc, dar Trump denunță o fraudă electorală
Biden rămâne pe primul loc, dar Trump denunță o fraudă electorală

Secțiile de votare în alegerile prezidențiale din SUA s-au închis după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor.

În pofida sondajelor care îl creditau cu un avans de 8-10 procente pe Joe Biden, cursa se dovedește a fi foarte strânsă. Lupta este strânsă între cei doi candidați și este greu de spus la această oră dacă există un câștigător clar.

Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump sau Joe Biden trebuie să obțină 270 de voturi ale electorilor.

Participarea la alegerile prezidențiale desfășurate marți în SUA ar putea fi cea mai ridicată din ultimii o sută de ani, potrivit presei locale.

Joe Biden aduna 270 de voturi electorale dacă își păstrează avantajul în trei state: Nevada, Wisconsin și Michigan.

Joe Biden are un avans în Michigan și Wisconsin, Trump conduce în Pennsylvania, potrivit CNN și Fox News.

Sunt aşteptate rezultatele în state decisive pentru rezultat: Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Georgia, Nevada şi Carolina de Nord, notează The Wall Street Journal, citat de Mediafax. Statul Wisconsin tinde să se îndrepte spre victoria candidatului Partidului Democrat.

 Trump denunţă apariţia unor buletine surpriză, Biden doreşte numărarea tuturor buletinelor de vot

Preşedintele american Donald Trump a încercat să pună sub semnul întrebării operaţiunea de numărare a voturilor în mai multe state-cheie în alegerile prezidenţiale din SUA, evocând fraude fără a furniza dovezi, transmit miercuri AFP şi dpa.

„Aseară conduceam, uneori cu un avans solid, în multe state-cheie, în aproape toate exemplele unde democraţii ar fi condus & controlat. Apoi, unul câte unul, au început să dispară în mod magic odată cu numărarea unor buletine surpriză. FOARTE CIUDAT, iar agenţiile de sondare a opiniei au greşit complet şi istoric”, a scris Trump pe Twitter.

Exit mobile version