Acasă Politica Europa Premierul Spaniei a renunțat la demisie

Premierul Spaniei a renunțat la demisie

Premierul Spaniei a renunțat la demisie
Premierul Spaniei a renunțat la demisie

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat luni că nu demisionează din funcţie, la câteva zile după ce a declarat că se gândeşte la retragerea de la șefia Executivului, în contexul acuzațiilor de corupție la adresa soției sale Begona Gomez.

Premierul Spaniei Pedro Sanchez a transmis luni că, după o perioadă de reflecție asupra viitorului său, a decis să continue ca șef al Executivului spaniol. Sanchez a spus că l-a informat pe regele Felipe al VI-lea despre decizia sa.

”Această campanie de defăimare nu se va opri (…). Important este că vrem să vă mulţumim pentru expresiile de solidaritate primite din toate părţile. Mulţumită acestei mobilizări, am decis să continui să conduc preşedinţia” Guvernului, a anunțat într-o conferinţă de presă Pedro Sanchez.

Decizia sa de a continua pune punct unei săptămâni în care politica spaniolă a fost tulburată de perspectiva de a se confrunta cu un alt vot parlamentar pentru alegerea unui nou prim-ministru sau chiar organizarea unei noi runde de alegeri generale, a patra în cinci ani.

Citește și: Gorjul și-a onorat veteranii de război

Exit mobile version