Acasă Politica Zelenski se va întâlni cu Erdogan la Istanbul

Zelenski se va întâlni cu Erdogan la Istanbul

Zelenski se va întâlni cu Erdogan la Istanbul
Zelenski se va întâlni cu Erdogan la Istanbul

Zelenski se va întâlni cu Erdogan la Istanbul. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va sosi vineri la Istanbul pentru o întâlnire cu omologul turc Recep Tayyip Erdogan. Întâlnirea va avea loc pe fondul amenințărilor Rusiei de a nu reînnoi acordul privind transportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră, relatează Bloomberg, citat de BBC.

Acordul privind exportul de cereale ucrainene expiră din nou pe 17 iulie. Moscova a amenințat în mod regulat că va rupe acordul din vara trecută. După cum notează Financial Times, de data aceasta amenințările Rusiei par mai serioase decât înainte.

Ministerul rus de Externe raportează aproape în fiecare zi despre planurile Rusiei de a se retrage din acordul privind cerealele. Președintele Vladimir Putin a vorbit, de asemenea, despre acest lucru în timpul unei întâlniri cu „comandanții militari” la mijlocul lunii iunie.

„Ne gândim acum să ieșim din acest acord privind cerealele. În plus, aceste coridoare, de-a lungul cărora merg navele, sunt folosite în mod constant de inamic pentru a lansa drone navale”, a declarat Putin.

Citeşte şi: Transportul aerian mondial, aproape de nivelul la care era în 2019

Exit mobile version