Acasă Politica USR: Administraţia Craiovei, „incapabilă“ să acceseze fonduri UE pentru achiziţia de tramvaie...

USR: Administraţia Craiovei, „incapabilă“ să acceseze fonduri UE pentru achiziţia de tramvaie şi autobuze electrice

Înnoirea flotei de autobuze a RAT putea fi făcută cu fonduri europene nerambursabile.

Achiziţia a 38 de autobuze Diesel Euro 6 de la o firmă din Turcia de către Primăria Craiova, cu bani de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), a fost taxată de cei de la USR Dolj.

Useriştii spun că a lua un împrumut de la bancă nu este un motiv de laudă. Din contră, înnoirea flotei de autobuze a RAT putea fi făcută cu fonduri europene nerambursabile. „Această achiziţie arată incompetenţa administraţiei PSD, în frunte cu Mihail Genoiu, privind realizarea de proiecte şi cheltuirea banilor publici ai craiovenilor. Există Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, un program prin care administraţiile locale pot accesa bani europeni nerambursabili pentru dezvoltarea oraşului, inclusiv achiziţia de autobuze electrice şi tramvaie pentru îmbunătăţirea transportului în comun“, spun cei de la USR.

Ei acuză administraţia PSD că este „incapabilă“ să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru cumpărarea de mijloace de transport în comun ecologice, nepoluante. În schimb, „preferă să îndatoreze oraşul pentru achiziţia unor autobuze Diesel Euro 6“. „Amintim că în iunie 2019, Craiova a pierdut şi posibilitatea de a avea 17 tramvaie noi. Investiţia, în valoare de 170 de milioane de lei, era finanţată tot din fonduri UE, însă, din cauza incompetenţei administraţiei centrale PSD, licitaţiile au fost anulate“, mai spun cei de la USR.

Exit mobile version