Acasă Actualitate Atac cu armă albă la Sydney: Poliţista care l-a ucis pe atacator,...

Atac cu armă albă la Sydney: Poliţista care l-a ucis pe atacator, elogiată de premierul australian

Poliţista care l-a împuşcat mortal pe atacatorul cu cuţitul ce a ucis şase persoane într-un atac la un complex comercial din Sydney a fost elogiată drept o eroină care a salvat vieţi, relatează Agerpres.

Agenta poliţiei din statul New South Wales a fost una dinte cele câteva zeci care au fost desfăşuraţi sâmbătă, în jurul orei 15.30 locale, după un atac cu cuţitul în centrul comercial Westfield Bondi Junction. Ea a părut să fie singură atunci când a tras asupra atacatorului, după ce acesta s-a îndreptat în direcţia ei, a precizat poliţia. Poliţista a încercat apoi să-l resusciteze pe bărbat până au venit paramedicii, dar nu a reușit.

Au apărut mai multe imagini pe social media în care poliţista poate fi văzută cum încearcă să-l resusciteze pe agresor, precum şi un clip în care ea încearcă să resusciteze o victimă care stă nemişcată la sol în centrul comercial.

Un client a povestit pentru ABC News cum a decurs situaţia.

„A început să vină către noi şi tot ce am auzit a fost ‘pune-l jos’ şi apoi l-a împuşcat. Nu aveam nicio îndoială că dacă nu îl împuşca ar fi continuat. Era într-un acces de furie”, a afirmat el.

„Curajul agentei de poliţie, care a intrat de una singură în situaţia de la faţa locului, evident foarte periculoasă. Este cu siguranţă o eroină”, a declarat premierul Anthony Albanese.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version