Acasă Eveniment Maia Sandu a preluat mandatul de președinte al Republicii Moldova

Maia Sandu a preluat mandatul de președinte al Republicii Moldova

Maia Sandu câștigă alegerile din Republica Moldova

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a preluat oficial mandatul prezidenţial în timpul unei ceremonii de învestitură care a avut loc la Palatul Republicii, în cadrul unei şedinţe solemne comune a Parlamentului şi Curţii Constituţionale.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea propăşirii Republicii Moldova, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a Moldovei’, a declarat Maia Sandu, citată de Hotnews.

În discursul său de învestire, Maia Sandu a avut un mesaj dur la adresa deputaţilor Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi Platformei ‘Pentru Moldova’. A criticat legile controversate votate de această majoritate parlamentară informală. „În plină criză, suntem supuşi din nou unui atac violent din partea corupţilor. Ce fel de deputaţi sunt cei care, în loc să aloce mai multe resurse pentru oameni, taie orice şansă a ţării de a obţine ajutoare externe pe timp de criză majoră?’, a declarat noul preşedinte al Republicii Moldova.

Noul preşedinte Maia Sandu şi-a reiterat susţinerea pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi scoaterea acesteia din izolare internaţională. „Voi fi preşedintele integrării europene şi voi scoate ţara din izolare internaţională. Mă voi asigura că interesele noastre sunt înţelese şi respectate. Voi promova o politică externă care să ajute politica internă, să construiască punţi, nu să ridice ziduri’, a afirmat Maia Sandu în discursul de învestire.

Maia Sandu este al şaselea preşedinte al Republicii Moldova. Anterior, această funcţie a fost deţinută de Mircea Snegur, Petru Lucinschi, Vladimir Voronin, Nicolae Timofti şi Igor Dodon.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version