Acasă Sport Tenis Filip Jianu a devenit cel mai tânăr român finalist de turneu ATP...

Filip Jianu a devenit cel mai tânăr român finalist de turneu ATP Challenger din ultimii 12 ani

Foto: Federação Portuguesa de Ténis

Una dintre marile performanţe ale finalului de săptămână a realizat-o Filip Jianu, tânărul tenismen român care a dat peste cap toate calculele de la Oeiras. Acesta a disputat duminică marea finală a turneului challenger portughez dotat cu premii totale de 36.000 de euro, dar a fost învins de belgianul Joris De Loore, cu scorul de 6-3, 6-2.

Filip Jianu (21 ani, 304 ATP), care în drumul spre prima sa finală challenger din carieră i-a eliminat pe favoriţii numărul 4, 6 şi 8, s-a înclinat după o oră şi 19 minute în faţa unui adversar venit din calificări.

Chiar şi în aceste condiţii, românul a scris o pagină de istorie. Jianu a devenit, în mod oficial, cel mai tânăr român finalist de turneu ATP Challenger din ultimii 12 ani, dar şi al patrulea din 1997 încoace. Legitimat la Academia de Tenis CS Dinamo București, Filip se pregătește alături de Andrei Pavel și Adrian Ungur, însă la turneu a fost fără antrenor, informează freelancer-ul Daniel Radu.

Filip Jianu s-a ales cu un cec de 2.950 de euro şi 30 de puncte ATP după prezenţa în ultimul act al competiţiei din Portugalia. În urma performanţei de la Oeiras, Filip a urcat pe cel mai bun loc din carieră, 269 ATP. 

Citeşte şi: Patricia Ţig nu a avut prea multe şanse cu Paolini, la Hobart

Exit mobile version