Acasă Sport Tenis Jaqueline Cristian, victoria carierei în faţa Rybakinei la Doha

Jaqueline Cristian, victoria carierei în faţa Rybakinei la Doha

Jaqueline Cristian (71 WTA) este singura reprezentantă a României care a reușit să câștige luni la turneul WTA 1000 de la Doha, scor 6-4, 6-3 cu Elena Rybakina (Kazahstan, 20 WTA). Jaqueline a profitat din plin de marea șansă care i s-a ivit: ea a beneficiat de retragerea Marketei Vondrousova, fiind acceptată pe tabloul principal de la Doha ca lucky loser.

Jaqueline a intrat pe teren fără presiune și a jucat cel mai bun tenis al ei, eliminând-o pe Elena Rybakina, a 11-a favorită a competiției. Este prima victorie reușită de „Contesa Dracula” în fața unei jucătoare din Top 20 WTA.

Românca antrenată de francezul Thomas Drouet și-a asigurat un premiu de 15.080 de dolari, iar pentru un loc în optimi se va duela cu Daria Kasatkina (Rusia, 28 WTA), cea care a trecut de Ajla Tomljanovic (Australia, 38 WTA) cu 6-4, 6-7(4), 6-2. 

Atât din România…

Celelalte trei jucătoare din România care au intrat pe teren luni au pierdut dezamăgitor: Simona Halep (27 WTA) a fost eliminată de Caroline Garcia (Franța, 76 WTA), scor 4-6, 3-6 în runda inaugurală, Irina Begu (55 WTA) a pierdut la Petra Kvitova (Cehia, 21 WTA), 3-6, 1-6 tot în primul tur, iar Sorana Cîrstea a fost răpusă de Garbine Muguruza cu 6-7(4), 1-6, în manșa secundă.

Sorana nu doar că rămâne fără victorie în fața ibericei, fostă ocupantă a locului 1 mondial și dublă campioană de Grand Slam, dar Cîrstea nu i-a luat nici măcar un set Garbinei Muguruza în întreaga carieră: 6-2, 6-3 în optimi la Australian Open 2017, 6-2, 6-2 în turul trei la Wimbledon 2017, 6-0, 6-4 în optimi la Doha 2018 și 6-3, 6-2 în primul tur la Berlin 2021 au fost celelalte partide dintre Muguruza și Cîrstea.

Sorana Cîrstea a avut un avantaj important în primul set al întâlnirii cu Garbine Muguruza, conducând cu scorul de 4-2! Campioana din Spania și-a luat însă break-ul înapoi și a trimis actul ianugural într-un tie-break în care a fost mai agresivă decât românca. Sportiva din Târgoviște a cedat inițiativa și în setul secund nu i-a mai pus probleme Muguruzei.

Pur şi simplu fără nicio şansă

Simona Halep și Irina Begu au avut aceeași soartă la turneul de la Doha! Begu a pierdut și ea, fără drept de apel, în fața Petrei Kvitova (Cehia, 21 WTA), scor 3-6, 1-6, după ce Simona nu a mişcat în faţa Carolinei Garcia.

Kvitova și-a luat revanșa în fața lui Begu, după ce românca a învins-o clar pe dubla campioană de la Wimbledon în urmă cu două săptămâni, 6-4, 6-0, în optimi la Sankt Petersburg.

Meciul dintre Begu și Kvitova a durat doar 56 de minute, fiind controlat de la un capăt la celălalt de sportiva din Cehia. Petra Kvitova, fostă ocupantă a locului 2 mondial, o conduce acum pe Irina Begu cu 6-1 în meciurile directe. Begu și Halep se consolează cu un cec de 10.820 de dolari după eliminarea de la Doha.

Citeşte şi: Simona Halep, de nerecunoscut! Românca, fără nicio şansă cu Caroline Garcia

Exit mobile version