Acasă Sport Handbal Handbal (f) / Pera: „Sunt multe aspecte pozitive realizate în meciul cu...

Handbal (f) / Pera: „Sunt multe aspecte pozitive realizate în meciul cu Franţa“

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Florentin Pera, a afirmat, după meciul amical cu selecţionata Franţei, pierdut cu scorul de 28-30, că formaţia sa a arătat dorinţa de a progresa. De asemenea, acesta este mulţumit de evoluţia în faţa campioanei mondiale şi olimpice.

„Joc de pregătire reuşit. Ţin să felicit întreaga echipă pentru modul cum am luptat până în ultima secundă a meciului. Remarc disciplina tactică şi unitatea arătată pe tot parcursul jocului, având în vedere că am jucat pe terenul campioanei olimpice şi mondiale, Franţa. Sunt multe aspecte pozitive realizate în acest joc. Aş evidenţia cele 28 de goluri marcate celei mai bune apărări din lume, spiritul de echipă arătat, câştigarea reprizei a doua şi timp de joc oferit tuturor jucătoarelor. Prestaţia echipei confirmă parcursul perfect din campania de calificare la Campionatul European, atmosfera foarte bună din cadrul echipei, dorinţa de a progresa”, a declarat Pera, conform Federaţiei Române de Handbal.

Încredere pentru viitorul României

Tehnicianul este convins că jocul reuşit al echipei va da încredere tinerelor jucătoare, care au nevoie de răbdare pentru a confirma la prima reprezentativă.

„Orice joc reuşit generează încredere tinerelor jucătoare. Ţinând cont că suntem la început de drum şi avem mult de lucru, trebuie să fim realişti de faptul că avem una dintre cele mai tinere echipe ale momentului. Este nevoie de răbdare, timp, volum de pregătire şi susţinere din partea tuturor, pentru a contura o echipă puternică care să performeze la turneele finale, având ca obiectiv principal calificarea la Jocurile Olimpice, Los Angeles 2028″, a mai spus Pera.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea întâlneşte o jucătoare în formă la debutul la Stuttgart

Exit mobile version