Acasă Sport Fotbal Liga Campionilor | FC Barcelona a trecut de Napoli şi s-a calificat...

Liga Campionilor | FC Barcelona a trecut de Napoli şi s-a calificat în sferturi

FC Barcelona s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe SSC Napoli cu scorul de 3-1 (2-1), marţi seară, pe „Estadi Olímpic Lluis Companys“ (50.301 de spectatori), în manşa secundă a optimilor. În Italia, cele două formaţii încheiaseră la egalitate, 1-1.

Catalanii au marcat prin Fermin Lopez (’15), Joao Cancelo (’17) şi Robert Lewandowski (’83). Golul de onoare al campioanei Italiei a fost reuşit de kosovarul Amir Rrahmani (’30).

Ibericii au atins cu această ocazie sferturile Champions League pentru prima oară după sezonul 2019/2020.

De remarcat faptul că posesia nu i-a aparţinut Barcei, ci lui Napoli, cu 53%.

Barcelona: ter Stegen – Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo – Lopez (’60, S. Roberto), Christensen (’66, Romeu), Gundogan – Yamal, Lewandowski, Raphinha (’81, Joao Felix). Antrenor: Xavi.

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Rui (’64, Olivera) – Anguissa, Lobotka, H. Traore (’78, Raspadori) – Politano (’64, Lindstrom), Osimhen, Kvaratskhelia (’90+2, Ngoge). Antrenor: F. Calzona.

Xavi s-a descărcat nervos

La finalul partidei, antrenorul Barcelonei, Xavi, şi-a dat drumul la gură, atacându-i pe cei care i-au contestat echipa la un moment dat, demonstrând că era plin de frustrări.

„Cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului. Este o zi importantă pentru fanii Barcelonei. Am dominat în multe momente și suntem în primele opt echipe din Europa după patru ani. Am mai spus că, după ce mi-am anunțat decizia de a pleca la sfârșitul sezonului, echipa a făcut un pas înainte. O spun mereu. Oamenii nu au crezut. Se spunea că Barcelona a fost bufonul Ligii Campionilor. A fost prea multă presiune asupra jucătorilor. Unii jurnaliști din Barcelona au spus lucruri inutile. Ce facem acum cu bufonul Ligii Campionilor? Suntem în sferturile de finală! Le-am spus jucătorilor să se calmeze și au fost mai buni în ambele meciuri“, a declarat Xavi.

Liga Campionilor

Programul / rezultatele meciurilor din manşa a doua a optimilor de finală:
Marţi, 5 martie: Bayern Munchen – Lazio Roma 3-0 (în tur 0-1), Real Sociedad – PSG 1-2 (0-2).
Miercuri, 6 martie: Manchester City – FC Copenhaga 3-1 (3-1), Real Madrid – RB Leipzig 1-1 (1-0).
Marţi, 12 martie: Arsenal – FC Porto 5-2 (0-1), Barcelona – Napoli 3-1 (1-1).
Miercuri, 13 martie – ora 22.00: Atletico Madrid – Inter (0-1), Borussia Dortmund – PSV Eindhoven (1-1).

Citeşte şi: Jucătorii lui CFR Cluj, stimulați cu bani mulți înainte de meciul cu „U“ Craiova

Exit mobile version