Acasă Sport Canotaj / România a făcut spectacol la Szeged! Elisabeta Lipă, mulţumită de...

Canotaj / România a făcut spectacol la Szeged! Elisabeta Lipă, mulţumită de evoluţii

România a participat în weekend la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged. La finalul competiţiei au fost multe motive de bucurie, pentru că, per total, delegația tricoloră s-a întors acasă cu 8 medalii: patru de aur, două de argint și două de bronz!

Elisabeta Lipă, președinta ANS, a vorbit la finalul Campionatelor Europene despre ce s-a întâmplat la Szeged, acolo unde România s-a situat pe locul 2 în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie, cu 4 distincții de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

„Suntem pe drumul cel bun, având în vedere că acest Campionat European s-a desfășurat foarte devreme. Sportivii nu au decât aproximativ o lună de când au revenit dintr-un cantonament lung. A fost prima participare a lor la o competiție și sunt foarte mândră de rezultatele lor. Mi-a plăcut cum au luptat, mi-a plăcut cum au evoluat, mi-a plăcut cum și-au dorit. Și ce aș vrea să adaug este următorul lucru: nu este chiar atât de ușor pe cât pare! Este foarte greu. Toată lumea își dorește să câștige, toată lumea își dorește să urce pe podium. Așa că Parisul se arată foarte frumos“, a declarat preşedintele ANS, Elisabeta Lipă.

Nu vă fie frică, Bodnar şi Radiş se ridică!

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au luat doar medalia de bronz la Europene, dar preşedintele ANS consideră că nu sunt motive de panică înaintea JO.

„Nu, nu avem de ce să ne îngrijorăm. Ştiți cum e, ar fi foarte frumos dacă sportivul ar fi așa, ca un fier care nu are nevoie de nimic, doar îi strângi șuruburile și îi dai drumul, dar și sportivul este foarte vulnerabil având in vedere că antrenamentele nu sunt deloc ușoare. Și cu cât sunt mai grele, cu atat este predispus la accidente, dar cu siguranță că la Paris o să vedeți o Ancuța și o Simona așa cum ne-au obișnuit ele atât de mulți ani, că practic din 2019 au devenit imbatabile. Și cred că întotdeauna este bine să mai vezi și cum este pe lângă cea mai înaltă treaptă a podiumului. Niciodată nu ești perfect.

Întotdeauna ai de adăugat ceva în pregătire, ceea ce nu este cazul lor. Dar zic așa, că sportivul și nu numai sportivul, omul în general, învățăm mai mult din greșeli decât din victorii. În cazul sportivilor și atunci când ai pierdut, cauți să vezi ce poți îmbunătăți ca să ajungi să fii mai bun decât ai fost la competiția respectivă. Nu, ele sunt două sportive care știu ce vor. Sunt foarte bune, dar și ele au, să zic, problemuțe medicale. Acum n-a fost să fie, dar nu este nici un capăt de țară“, a mai spus Lipă, pentru Gsp.

Citeşte şi: Canotaj / Proba „regină“ este a României! Fetele de la 8+1, campioane europene

Exit mobile version