Acasă Sport Fotbal Preliminarii Euro 2025 | România U21 a surclasat Albania U21. Marian Danciu,...

Preliminarii Euro 2025 | România U21 a surclasat Albania U21. Marian Danciu, printre marcatori!

România U21 a confirmat așteptările și chiar le-a depășit, surclasând formaţia similară a Albaniei, cu scorul de 5-0 (3-0), vineri seară, pe Stadionul „Giuleşti“ din Capitală. Partida a contat pentru Grupa E a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2025.

Golurile au fost marcate de Louis Munteanu (’7 – penalti), Matei Ilie (’15), Rareș Ilie (’37), Constantin Grameni (’55) și fotbalistul Universității Craiova, Marian Danciu (’85).

ROMÂNIA U21: Sava – Pantea, Ignat, M. Ilie, Amzăr (’46, Borza) – Corbu, Vulturar (’71, Akdag), Grameni – Mazilu (’71, Musi), L. Munteanu – (’71, Blănuță), R. Ilie (’58, Danciu). Selecționer: Daniel Pancu.

ALBANIA U21: Lilo – Mjaki (’46, Rashica), Dajko, Bajrami, Buxhelaj – Shabani, Berisha – (’38, Civeja; ’46, Pecani), Smajli – Pajaziti (’82, Kurtulan), S. Shpendi, Nikaj (’46, Shpendi). Selecționer: Alban Bushi.

Cartonașe galbene: R.Ilie ’33, Ignat ’41, Akdag ’81 / S. Shpendi ’81.
Cartonaș roșu: C. Shpendi ’81.
A arbitrat: Mattew de Gabriele (Malta).

În celălalt meci de astăzi din Grupa E, Elveția U21 a dispus de Armenia U21 cu 5-0.

Clasament: 1. Elveția U21 10 puncte (golaveraj 11-3), 2. România U21 9 (10-3), 3. Albania U21 9 (8-12), 4. Finlanda U21 3 (5-4), 5. Muntenegru U21 3 (3-6), 6. Armenia U21 1 (1-10).

Următorul meci al României U21 va avea loc marți, 21 noiembrie, de la ora 19.30 (Pro Arena), pe „Stade de la Maladière“, contra Elveției.

Daniel Pancu: „Avem șanse la primele două locuri!“

La finalul meciului, selecționerul echipei de „tineret“, Daniel Pancu, s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi. El a transmis însă că nu este timp de relaxare, pentru că urmează un meci extrem de dificil în compania Elveției.

A fost neașteptat de ușor azi. Asta înseamnă că acolo (în deplasare – n.r.), când s-a întâmplat, eram lipsiți de omogenitate, nu cunoșteam jucătorii. Sunt lucruri care se întâmplă foarte rar în fotbal, să conduci cu 2-0, să mai ai două-trei ocazii și în final să pierzi. Am învățat foarte mult din acea înfrângere. Nu am mai repetat nici măcar jumătate de greșeală în aceste trei jocuri cu Armenia, Finlanda și Albania. Ăsta este el mai bun lucru pe care îl putem remarca la echipa noastră.

Le-am adus aminte de bucuria lor de la final, modul în care ne-au dominat de o manieră categorică jumătate de oră. Ne-au marcat trei goluri, dar nu a fost ideea de revanșă, a fost ideea că avem nevoie de puncte. Avem un joc mai puțin decât ei, avem și rezultatul direct și putem spune că am intrat cu șanse la a ocupa una dintre primele două poziții în grupă. Este bine, suntem cu toții foarte mulțumiți. La 5-0 nu mai este nimic de spus.

Danciu a marcat la debut, nu pot spune că a fost un jucător mai puțin remarcat. Din nou, organizare, forța grupului, disciplină autoimpusă. Sunt lucruri care se văd și în direct. Mi se pare atmosfera tristă la jocurile din Capitală. Nu sunt obișnuit cu atmosfera asta în Giulești, este tristă, dar ne-a purtat noroc. E un moment greu de gestionat, nu îmi permit relaxare, ne așteaptă un meci foarte greu, pe un teren sintetic, împotriva unei echipe cu jucători foarte bine cotați“, a spus Daniel Pancu.

Citește și: România U20 a încheiat anul în Elite League cu o înfrângere

Exit mobile version