Acasă Sport Fotbal Mihai Stoichiţă, dezamăgit: „Nu se poate să nu reușească un dribling!“

Mihai Stoichiţă, dezamăgit: „Nu se poate să nu reușească un dribling!“

Mihai Stoichiță s-a declarat surprins de evoluția slabă a echipei naționale de tineret în fața Spaniei. Totuşi, acesta este convins că tinerii tricolori vor reuși să se impună în următoarele partide cu Ucraina și Croația.

Am avut în teren cei mai buni jucători tineri din campionat. Din păcate, prea timorați, prea emotivi, cu un respect prea mare pentru Spania. Așa am văzut eu din tribună. Am fost obligați să jucăm așa, să ne apărăm. Ei aveau un mijloc de exprimare în plus față de noi. Noi, în momentul în care aveam mingea, aveam și senzaţie de frică de a juca fotbal. Nu știu de ce au fost așa de emoționați. Nu se poate ca jucătorii care ne încântă în campionatul nostru să nu reușească un dribling în seara asta. Sigur, au și alți adversari.

Cât am avut prospețime, am putut să închidem culoare, să sacrificăm pozițiile de atac, Tavi Popescu și Munteanu au făcut un efort uriaș. Consumul fizic e mare, alergi continuu. Când am avut mingea, am dat-o foarte repede, două – trei pase și atât. Eu acum nu o să îmi acuz jucătorii de lipsă de valoare. Eu cred că se poate repara situația, nu e nimic pierdut. Am stat de vorbă, le-am zis că începutul e peste trei zile, să uităm meciul ăsta, să îl regândim pe cel care vine, să încercăm să ne reorganizăm și să ne raportăm la adversarul pe care o să îl avem în mod exact. Să vedem cum să înscriem.

Eşti fotbalist, ai presiune!

În prima repriză, când ajungeam în situația de a trage la poartă aveam o reținere, nu înțeleg. Sunt aceiași, nimeni nu le face nimic, nimeni nu le reproșează nimic. Nu e un dezavantaj că jucăm acasă, pentru că au fost susținuți, încurajați, aplaudați. Publicul este alături de ei. Dacă te faci fotbalist, trebuie să îți asumi riscul de a te supune acestei presiuni. La echipa națională, presiunea se amplifică.

Eu am fost la ei când nu era Emil. Am vorbit și cu Emil. I-am zis că nu e pierdut nimic. I-am zis că meciul următor poate fi un nou început. Le-am zis să se gândească la obiectivul suprem când intră pe teren. Eu îmi doresc să câștigăm titlul european. Trebuie să insuflu ideea asta, nu se poate altfel. E normal ca întotdeauna să intri în luptă cu gândul de a câștiga. Asta e părerea mea”, a spus Mihai Stoichiță, la Digisport.

„Trebuie să luptăm, dacă nu, stăm la hotel și asta este!“

La finalul partidei, portarul Mihai Popa a avut un discurs mai categoric chiar și decât cel al lui Emil Săndoi. Goalkeeper-ul naţionalei a recunoscut că prestația a fost una umilitoare și și-a motivat colegii să dea mai mult la cele două partide rămase în grupă, cu Ucraina U21 și Croația U21. 

E un rezultat umilitor, am pierdut cu 0-3. Abia a început turneul, nu s-a terminat, sunt 6 puncte în joc și vom lupta pentru ele. Spania e un adversar foarte bun și cred că va demonstra asta și la următoarele meciuri. Cred c-am fost puțin speriați și asta ne-a costat. Nu știu de ce ne speriem! Clar e un adversar diferit față de ce întâlnim în Liga 1 sau față de ce întâlnesc colegii afară.

Era foarte important să nu primim gol, un 0-0 cred că era foarte bun în primul meci. Cu siguranță n-am făcut ce trebuia cu mingea, ne-am speriat ușor când au venit în pressing. N-avem încotro, trebuie să luptăm, dacă nu, stăm la hotel și asta este! Deocamdată mai sunt 6 puncte în joc și sunt șanse. Jocul nu a spus asta, dar cu siguranță putem spera”, a spus şi Popa.

Citeşte şi: Emil Săndoi: „Sunt puțin îngrijorat, parcă am avut lipsă de personalitate“

Exit mobile version