Acasă Sport Baschet Baschet / A ieșit soarele și la noi! SCMU Craiova a triumfat...

Baschet / A ieșit soarele și la noi! SCMU Craiova a triumfat pe terenul Constanței

Se poate câștiga și la baschet! SCMU Craiova a bifat, miercuri seară, o victorie mai mult decât importantă pe terenul formației CSM Constanța, scor 93-86 și astfel păstrează șanse la calificarea în play-off-ul campionatului. Partida, una restantă, a contat pentru etapa a 7-a din Liga Națională.

Meciul a fost unul spectaculos, echilibrat în mare măsură, iar punctele nu au ezitat să se înmulțească pe tabela de marcaj. Craiova a câștigat toate cele patru sferturi, la diferențe mici, ce-i drept, dar tot ce contează este că și-au îndeplinit obiectivul. Primele două sferturi au adus și cele mai multe puncte, câte 50, respectiv 49 la fiecare 10 minute, iar la cabine s-a intrat cu un avantaj de doar o posesie pentru alb-albaștrii, scor 51-48.

Repriză secundă constantă

Craiovenii s-au dus la opt lungimi de adversari în debutul părții secunde, datorită celor cinci puncte semnate de Zotov și Freeman. Gazdele au replicat prin Diculescu, iar meciul s-a reechilibrat pe parcurs. Cu 10 minute înainte de final, tabela indica 69-73, iar moralul era de partea trupei lui Stepanovski. Țîbîrnă a inaugurat sfertul al patrulea printr-un slam-dunk, iar apoi au urmat mai bine de trei minute „moarte“, în care ratările s-au ținut lanț de ambele părți. Finalul de meci a fost gestionat excelent de olteni, care s-au impus cu 93-86 și iau o „gură mare de oxigen“ în grupă.

Vitaliy Zotov a avut un nou meci excelent și a adunat 27 de puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive. Matt Freeman a avut 22 de puncte și 4 recuperări. Pentru marinari, Vytenis Cizauskas a adunat 21 de puncte, iar Jorden Duffy a înscris 19, notează Baschet.ro.

În acest weekend, CSM Constanța va juca pe terenul vicecampioanei României. SCM U Craiova va sta în această rundă și va mai juca o singură dată în acest an, cu FC Argeș, în deplasare.

Citește și: CEV Cup / Ne jucăm şansa! SCMU Craiova încearcă imposibilul cu Zawiercie

Exit mobile version