Acasă Sport Altă zi, altă medalie! David Popovici, o nouă reușită „de aur“ în...

Altă zi, altă medalie! David Popovici, o nouă reușită „de aur“ în proba de 200 metri

Foto: Eurosport

Ziua și medalia, cam așa poate fi descrisă ultima perioadă din viața lui David Popovici (16 ani), puștiul minune al natației românești. Acesta a reușit să obțină o medalie de aur pentru România la Campionatele Europene de la Roma, după ce s-a clasat pe primul loc în finala de 200 de metri liber. David Popovici demonstrează încă o dată că România poate impresiona în marile competiții sportive internaționale.

Înotătorul de 16 ani a terminat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 1:45.95 și și-a trecut în palmares a treia medalie la competiția găzduită de capitala Italiei, după argintul de la ștafeta de 4×100 m liber și aurul de la 100 m liber.

Reușita sa vine după ce, cu o zi înainte, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a reușit să doboare un record mondial în semifinalele probei de 200 de metri liber. El a obținut un timp record: 1 minut, 45 de secunde și 26 de sutimi.

„(David Popovici) s-a calificat în ultimul act de la 50 m. Fără să forțeze, David a obținut primul timp din cele două semifinale – 22.75 secunde – și va evolua duminică, 11 iulie 2021, în ultima zi de concurs de la Roma, în finala de la 50 m liber, de la ora 20:34, ora României”, a transmis Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Citește și: Nu se mai oprește! David Popovici a bătut recordul și în proba de 200 de metri

Exit mobile version