Acasă Sport Tenis / Radu Albot, primul moldovean care câştigă un titlu ATP

Tenis / Radu Albot, primul moldovean care câştigă un titlu ATP

Radu Albot, calificat în optimile de finală la turneul de la Atlanta
Radu Albot, calificat în optimile de finală la turneul de la Atlanta

Tenismanul Radu Albot, numărul 82 mondial, a devenit, duminică, primul jucător moldovean care câştigă un titlu ATP, după ce s-a impus în finala turneului de la Delray Beach (Florida), dotat cu premii de 582.550 dolari, cu 3-6, 6-3, 7-6 (9/7) în faţa britanicului Daniel Evans (148 ATP), informează Agerpres. Albot (29 ani), care a urcat pe locul 52 în ierarhia mondială după acest succes, a salvat trei mingi de meci în tiebreak la prima sa finală ATP, câştigând apoi după aproape trei ore de joc. Meciul a fost întrerupt de ploaie în setul al treilea, la scorul de 2-1 pentru Albot.
Cel mai bun rezultat al lui Radu Albot până la titlul din Florida a fost o semifinală la Metz, anul trecut, pierdută în faţa francezului Gilles Simon.
Evans (28 ani), care a reuşit un salt de 43 de locuri, mai jucase o finală în circuitul ATP, pierdută în 2017 în faţa luxemburghezului Gilles Muller. Britanicul a ispăşit o suspendare de un an după un test pozitiv la cocaină survenit în turneul de la Barcelona, din aprilie 2017.

De copil i-a plăcut sportul, iar jocurile preferate sunt baschetul şi fotbalul, pe care le-a practicat cu o mică „tentă” de performanță. Este o persoană spontană care doreşte să înveţe în permanență lucruri noi.
Exit mobile version