Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Marica a jucat 69 de minute
Atacantul român Ciprian Marica a fost titular în meciul pe care VfB Stuttgart l-a terminat la egalitate cu Mainz, scor 1-1, în etapa a 16-a din Bundesliga. Oaspeţii au deschis scorul prin Pogrebniak, în minutul 13, iar Mainz a egalat prin Polanski, în minutul 90, din penalti. Lovitura de pedeapsă a fost acordată după o intervenţie neregulamentară a portarului Jens Lehmann, care a primit şi cartonaşul roşu. Ciprian Marica a fost titular la Stuttgart, fiind înlocuit în minutul 69 cu Schieber. După 16 meciuri, VfB Stuttgart ocupă locul 15 în campionat, cu 13 puncte, în timp ce Mainz este pe 8, cu 24 de puncte. Lider în Bundesliga este Bayer Leverkusen, cu 32 de puncte, urmat de Schalke, cu un punct mai puţin.
Ionuţ NICA

Cociş şi-a fracturat mâna
Internaţionalul Răzvan Cociş, actualmente liber de contract, va lipsi aproximativ o lună de pe gazon după ce la ultimul antrenament efectuat la Lokomotiv Moscova şi-a fracturat mâna dreaptă, au declarat ieri surse apropiate jucătorului. „La ultimul antrenament cu ruşii, Răzvan a căzut şi a suferit o fractură, fiind operat de urgenţă. I s-a pus o tijă metalică în mâna dreaptă pentru a evita alte complicaţii şi va fi nevoit să poarte ghips până aproape de finalul lunii ianuarie“, au afirmat sursele citate. Medicul echipei naţionale, Pompiliu Popescu, a confirmat informaţia, precizând că este vorba de metacarpienele de la degetele trei şi patru ale mâinii drepte. Răzvan Cociş şi-a încheiat la începutul acestei luni contractul cu formaţia rusă Lokomotiv Moscova după trei sezoane petrecute în capitala Rusiei, iar în prezent se află în vacanţă, în Statele Unite ale Americii. „Din păcate, perioada petrecută la Lokomotiv a fost cea mai nefastă din cariera mea. Mi-am făcut mulţi prieteni aici, dar, din păcate, nu am reuşit să ajung la nivelul la care îmi doream  Am nevoie de o schimbare“, a spus Cociş în presa moscovită. Mijlocaşul român s-a transferat la Lokomotiv la începutul anului 2007, iar în această perioadă a bifat 62 de partide şi a înscris cinci goluri. Singura ofertă concretă primită în prezent de Cociş este de la formaţia engleză de ligă inferioară, Notts County, acolo unde manager este Sven Goran Eriksson.
Ionuţ NICA

Dănciulescu: Hercules are valoare
de Primera Division
Atacantul român al formaţiei Hercules, Ionel Dănciulescu, a afirmat că s-a adaptat la echipa spaniolă şi susţine că gruparea iberică merită să joace în Primera Division. „Sunt fericit pentru golurile pe care le-am reuşit, dar cel mai important este că suntem pe locul doi în clasament. Obiectivul este să câştigăm următorul meci, cu Recreativo, şi să rămânem cât mai sus în această iarnă. Ştim că obiectivul este ca Hercules să evolueze în Primera din sezonul viitor. Eu cred că Hercules are valoare să evolueze în prima ligă. Sunt mulţi jucători valoroşi“, a spus Dănciulescu. Atacantul român susţine că se simte bine la Hercules: „Nu m-am gândit la câte goluri pot să marchez, nu contează atât de mult cine marchează într-o echipă. Dacă eu nu marchez, dar Hercules este în prima ligă, eu sunt fericit. Îmi place foarte mult aici, lumea mă tratează bine. Sunt foarte fericit la Hercules“.
Ionuţ NICA

Ştefan Radu, victorios în faţa lui Genoa
Fundaşul român Ştefan Radu a fost integralist în meciul pe care Lazio Roma l-a câştigat cu 1-0 în faţa lui Genoa, în runda a 16-a din Serie A. Singurul gol al partidei disputate în capitala Italiei a fost marcat de Kolarov, în minutul 39. Şi Cristi Chivu a fost integralist la Internazionale MIlano în meciul pe care campioana en-titre a Italiei l-a terminat la egalitate, în deplasare, cu Atalanta. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 15, prin D. Milito, gazdele egalând graţie reuşitei lui Tiribocchi (‘81). Alt fundaş român, Dorin Goian, a intrat pe teren în minutele de prelungire ale partidei pe care echipa sa, Palermo, a câştigat-o în deplasare, cu 2-0, în faţa lui AC Milan. Golurile formaţiei siciliene au fost marcate de Miccoli (‘49) şi de Bresciano (‘62). Celălalt român din lotul lui Palermo, Cristian Melinte, a fost rezervă în disputa de pe „San Siro“. În meciul Chievo – Fiorentina, scor 2-1 (Pinzi ‘13, Sardo ‘24 / Montolivo ‘5), atacantul român al formaţiei „viola“, Adrian Mutu, nu a jucat, el fiind în perioada de refacere după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchi. Mijlocaşul Paul Codrea a fost suspendat în această rundă şi a privit din tribune meciul pe care echipa sa, Siena, la câştigat acasă în faţa lui Udinese, cu 2-1 (Maccarone ‘66, Ghezzal ‘90 / D’Agostino ‘90+3). Portarul Lobonţ a fost rezervă, iar mijlocaşul Adrian Piţ a rămas în afara lotului la partida pe care AS Roma a terminat-o la egalitate, 0-0, în deplasare, cu Sampdoria. În celelalte meciul ale etapei a 16-a din prima ligă italiană s-au înregistrat următoarele rezultate: Catania – Livorno 0-1, Parma – Bologna 2-1, Cagliari – Napoli 3-3 şi Bari – Juventus 3-1. Clasament: 1. Internazionale Milano 36 de puncte; 2. AC Milan 31; 3. Juventus 30; 4. Parma 28; 5. AS Roma 25; 6. Sampdoria 25; 7. AS Bari 24; 8. Chievo Verona 24; 9. ACF Fiorentina 24; 10. Genoa 24; 11. SSC Napoli 24; 12. Cagliari 23; 13. Palermo 23; 14. Udinese 18; 15. Lazio 16; 16. Bologna 16; 17. Livorno 15; 18. Atalanta 13; 19. AC Siena 12; 20. Catania 9.
Click News

Neaga şi Aliuţă, vedete la Baku
Foştii jucători ai echipei Steaua Adrian Neaga şi Marian Aliuţă, au marcat golurile formaţiei Neftchi Baku în partida cu Mughan, încheiată la egalitate, scor 2-2, în etapa a 15-a a campionatului azer. Neaga a deschis scorul în minutul 14, dintr-o lovitură de pedeapsă, însă gazdele au revenit prin Adilovic (‘38) şi Hodzic (‘66). Neftchi a reuşit până la urmă să obţină un punct, graţie golului marcat de Marian Aliuţă, în minutul 86. Adrian Neaga a ajuns la golul cu numărul 6 înscris în actuala ediţie a campionatului azer şi este pe locul 2 în topul golgheterilor, în timp ce Aliuţă este la a doua reuşită. În urma acestui rezultat, Neftchi a coborât două poziţii, până pe 7, cu 25 de puncte acumulate în 15 jocuri.
Click News

Bölöni şi-a luat gândul de la titlu
Formaţia antrenată de Ladislau Bölöni, Standard Liege, a pierdut, cu 0-1 meciul disputat sâmbătă, pe teren propriu, cu Roeselare, din cadrul etapei a 18-a a primei ligi belgiene. Singurul gol al meciului a fost reuşit de Dequevy, în minutul 49. După 18 runde, Standard ocupă locul 7 în campionat, cu 26 de puncte, în timp ce lidera Anderlecht are 44 de puncte. La finalul partidei cu Roeselare, tehnicianul român afirmă că echipa sa nu se mai gândeşte în acest moment la titlul de campioană. „Putem să spunem că suntem ambiţioşi şi vrem să câştigăm toate meciurile, dar mai întâi trebuie să ne rezolvăm problemele. Nu pot să spun că m-a deranjat ceva anume. Au fost multe lucruri negative, dar nimic pozitiv“, a spus Bölöni. Tehnicianul lui Standard a adăugat că echipa sa a fost obosită fizic şi psihic în disputa de sâmbătă. „Ne-a fost greu să ne revenim. Am discutat între noi, dar aceste lucruri nu s-au văzut pe teren. Mulţi nu au jucat la nivelul lor obişnuit. Nu vreau să discut despre postul meu în acest moment“, a spus Bölöni.
Click News

Exit mobile version