Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Grupă puternică la Cupa Mondială
Naţionala de handbal feminin a României şi-a aflat adversarele de la Cupa Mondială din Danemarca, întrecere amicală despre care specialiştii spun că este mai puternică decât un Campionat European. Elevele lui Radu Voina au fost repartizate în Grupa 1, alături de Danemarca, Suedia şi Rusia, în cealaltă grupă fiind Franţa, Norvegia, Ungaria şi Germania. Tricolorele vor juca pe rând contra danezelor (22 septembrie), rusoaicelor (23 septembrie) şi suedezelor (24 septembrie). Primele două clasate din fiecare grupă se califică în faza semifinală, care va avea loc pe 26 septembrie. Cupa Mondială din 2008 a fost câştigată de Norvegia, care a învins Danemarca în finală cu 30-18. Echipa României a ratat calificarea în faza semifinalelor. Pentru elevele lui Radu Voina va fi una dintre ultimele verificări înainte de participarea la Campionatul Mondial din China, acolo unde Meiroşu şi compania au ca obiectiv cucerirea unei medalii.
Andi NICULESCU

România, pe patru la CE de la Osijek
Reprezentativa României a obţinut cea mai bună performanţă până în prezent la Campionatele Europene de tir sportiv, aflate în desfăşurare la Osijek (Croaţia), prin echipa de junioare în proba de pistol 25 de metri – locul patru. Lotul echipei noastre a fost format din Giorgiana Pintea (locul 11 la individual), Francesca Pop (21) şi Isabela Troelschi (25). România a fost devansată în clasamentul pe echipe de Rusia, Cehia şi Ucraina. La trap juniori, Aurel Cristea s-a clasat pe locul 20, Victor Neguţ, pe 47, Andrei Dinu, pe 54, echipa României ocupând locul 14. La masculin seniori, Florin Baban a terminat pe 24, Mihai Ionaşcu, pe 48, iar Georgian Victor Alexandru pe 57, pe echipe ocupând poziţia a 14-a. Roxana Tudose a terminat pe 55 la puşcă 50 de metri juniori, culcat, şi pe 45 la puşcă trei poziţii. Gabriel Dinu a ocupat locul 42 la puşcă 50 de metri, culcat, juniori.
Alexandru VÎRTOSU

Bute a fost la înmormântarea lui Gatti
Pugilistul român Lucian Bute, campionul mondial IBF la categoria supermijlocie, a participat la funeraliile boxerului canadian de origine italiană Arturo Gatti, care a încetat din viaţă în urmă cu zece zile, în Brazilia, în circumstanţe încă neelucidate. La ceremonia care a avut loc la Biserica „Notre Dame de la Defense“ din Mica Italie, un cartier al oraşului Montreal, printre cele o mie de persoane participante s-au numărat şi mari figuri ale boxului, între care Micky Ward, Joachim Alcine, Victor Salvatore, precum şi promotorul Yvon Michel. Mulţimea a aplaudat la scenă deschisă în momentul în care mama boxerului, Ida Gatti, a prezentat centura onorifică primită din partea Consiliului Mondial al Boxului (WBC). „Nu cred că vom mai vedea alt boxer precum Arturo Gatti. Pentru asta trebuie să te întorci în timp, la pugilişti precum Rocky Graziano sau Jake La Motta“, a spus fostul antrenor al lui Gatti, Howart Grant. Arturo Gatti, de 37 de ani, supranumit „The Tunder“ (Fulgerul), a fost descoperit mort pe 11 iulie, într-un apartament din staţiunea balneară braziliană Porto de Galinhas, unde se afla împreună cu familia sa. Soţia sa, Amanda Rodrigues, de 23 de ani, a fost reţinută ulterior de poliţie, fiind suspectată că l-ar fi ucis prin strangulare pe fostul campion. La începutul săptămânii, un judecător brazilian a respins eliberarea din arest a Amandei Rodrigues, deşi raportul autopsiei lasă să planeze îndoiala în privinţa cauzelor decesului lui Gatti, existând şi ipoteza sinuciderii.
Alexandru VÎRTOSU

Popovici nu a prins podiumul la Roma
Sportivul Constantin Popovici s-a clasat pe locul opt în finala probei de sărituri în apă de pe platforma de zece metri, de la CM de nataţie, care se desfăşoară la Roma. În ciuda locului ocupat, Popovici a reuşit o săritură perfectă în ultima serie dintre cele şase, fiind recompensat cu nota zece de arbitri. Per total, sportivul român a strâns 476,20 puncte. Medalia de aur a fost câştigată de britanicul Thomas Daley (15 ani), care a totalizat 539,85 puncte, podiumul fiind completat de chinezii Bo Qiu şi Luxin Zhou.
Alexandru VÎRTOSU

Ciobanu şi Ghiţă vor lupta la Tokyo
Luptătorii români Sebastian Ciobanu şi Daniel Ghiţă vor reprezenta, în premieră, România la Grand Prix-ul K1 de la Tokyo (Japonia), programat pe 11 august. „Sebastian Ciobanu a disputat zece meciuri în ultimul an, cu nume grele din K1, şi deja a crescut mult, cota sa fiind foarte mare. Pe 11 august, Ciobanu va lupta în Grand Prix-ul de la Tokyo, gală în sistem piramidal, al cărei câştigător va merge la Seul, la Final Elimination“, a afirmat promotorul Eduard Irimia. Sebastian Ciobanu a spus că va face tot posibilul să nu dezamăgească în Japonia: „Sunt onorat că voi reprezenta România la Tokyo şi voi face tot posibilul să ajung cât mai departe în turneu. Va fi cel mai important eveniment din cariera mea, sper să nu mă opresc aici“. În primul meci de la Tokyo, Sebastian Ciobanu îl va întâlni pe Sergii Laşcenko (Ucraina), în timp ce Daniel Ghiţă îl va avea ca adversar pe americanul Alex Roberts. Cei doi români se pot întâlni doar în finala piramidei.
Alexandru VÎRTOSU

Turneul de la Portoroz continuă
Turneul internaţional feminin de tenis de la Portoroz (Slovenia), dotat cu premii totale de 220.000 de dolari, a continuat cu partidele din primul tur, încheiate cu victoriile favoritelor. Iată rezultatele înregistrate: K. Pervak – J. Gorges 6-4, 4-6, 6-2; M. Camerin – S. Karatantşeva 6-1, 6-4; V. Duşevina – T. Garbin 6-0, 6-3; A. Brianti – P. Hercog 7-5, 6-4; C. Pin – V. Diatcenko 6-3 – abandon Diatcenko; P. Kvitova – G. Voskoboeva 4-6, 6-3, 7-6; S. Vogele – A. Tatişvili 6-1, 4-6, 6-3; R. Vinci – N. Kolar 6-2, 6-0; S. Errani – A. Rus 6-1, 6-0; V. Manasieva – A. Garrigues 6-3, 1-6, 7-5.  Nici în cadrul primului tur al turneului WTA de la Bad Gastein, dotat cu premii totale de 220.000 de dolari, nu s-au consemnat surprize, rezultatele fiind următoarele: A. Cornet – M. Duque 4-6, 7-6, 6-4; P. Mayr – L. Dominguez 6-3, 6-3; B. Strycova – S. Zahlavova 6-1, 2-6, 6-4; N. Llagostera – L. Hradecka 6-2, 6-2; S. Bammer – N. Vierin 7-5, 6-4; P. Parmentier – C. Klaschka 6-1, 6-1; M. Rybarikova – M. Koriţeva 6-3, 6-1; A. Groenefeld – Z. Ondraskova 6-4, 6-3; T. Hladikova – M. Klaffner 6-4, 2-6, 6-4; Y. Meusburger – S. Fichman 6-4, 6-3; I. Şvedova – L. Jurikova 6-1, 6-0; S. Peer – T. Schiechtl 6-4, 6-3.
Alexandru VÎRTOSU

Tursunov a transpirat cu Berrer
Tenismanul rus Dmitri Tursunov, numărul unu pe lista capilor de serie, s-a calificat în turul secund al turneului internaţional masculin de tenis de la Indianapolis (SUA), dotat cu premii totale de 600.000 de dolari, după victoria cu 6-3, 2-6, 6-0 în faţa germanului Michael Berrer. Iată rezultatele consemnate în primul tur (ziua a doua): J. Levine – D. Udomchoke 6-1, 7-6; E. Schwank – Lu Yen-Hsun 4-6, 6-3, 6-2; B. Becker – Go Soeda 6-2, 6-3; D. Sela – V. Spadea 7-5, 6-1; A. Bogomolov – F. Cipolla 6-2, 6-3; I. Kuniţin – B. Dabul 6-4, 6-1; R. Ginepri – S. De Chaunac 7-5, 5-7, 6-2.
Alexandru VÎRTOSU

Exit mobile version