Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Nicolae şi Constantin, spre Terek
Fostul impresar Ioan Becali a declarat că s-a înţeles în principiu cu echipa Terek Groznîi în privinţa transferurilor jucătorilor Marius Niculae şi Marius Constantin, ambii urmând să ajungă în Cecenia pentru a-şi negocia salariile stagionale. „Ne-am înţeles cu Terek pentru Marius Niculae şi Marius Constantin. Mergem luni să ne punem de acord cu salariile lor. Încă nu am semnat, dar transferul este ca şi realizat. Sper să nu apară vreo surpriză. Dacă se va realiza tranzacţia cu Niculae, comisionul meu va fi zero la sută, astfel ajut şi eu fotbalul românesc“, a spus Becali, la GSP TV. Atacantul lui Dinamo, Marius Niculae, a declarat că a părăsit cantonamentul
roş-albilor din Franţa pentru a merge să negocieze contractul cu echipa cecenă. Marius Constantin este în ultimul an de contract cu Rapid, el fiind deţinut în părţi egale de giuleşteni şi FC Braşov.
Ionuţ NICA

Fanii lui Milan s-au luat de Berlusconi
Suporterii echipei AC Milan l-au contestat pe premierul Italiei şi, totodată, patronul grupării lombarde Silvio Berlusconi, la primul amical al verii disputat cu Varese (2-0), recent promovată în liga a doua. Fanii i-au cerut lui Berlusconi explicaţii pentru vânzarea lui Kaka la Real Madrid şi i-au reproşat faptul că nu a efectuat transferuri de marcă în această vară. Conform presei italiene, „Il Cavaliere“ s-a ridicat de pe scaun şi i-a răspuns unuia dintre fani. „Să cheltuieşti tu 75 de milioane de euro pe transferuri dacă vrei. De ce nu ai spus că aveai această sumă că nu-l mai vindeam pe Kaka“, i-a spus Berlusconi suporterului respectiv. Golurile formaţiei milaneze în amicalul cu Varese au fost marcate de „veteranul“ Filippo Inzaghi. Colegul acestuia din linia de atac, Ronaldinho, a avut o evoluţie modestă. A lipsit celălalt atacant brazilian din lot, Pato, aflat încă în vacanţă, deoarece a participat la Cupa Confederaţiilor cu naţionala ţării sale. La partida cu Varese a revenit fundaşul Alessandro Nesta, care în ultimii doi ani s-a confruntat cu câteva accidentări grave. Pe lângă Kaka, Milan i-a pierdut în această vară pe Şevchenko (revenit la Chelsea după expirarea împrumutului) Maldini (s-a retras), Senderos (s-a întors la Arsenal), David Beckham (i-a expirat împrumutul de la LA Galaxy) şi Emerson (devenit liber de contract).
Ionuţ NICA

Brigadă din Grecia la Steaua – Ujpest
Arbitrul grec Michael Koukoulakis a fost desemnat să conducă partida dintre Steaua şi Ujpest, programată joi, în prima manşă a turului doi preliminar al Ligii Europa. Koukoulakis (34 de ani) a fost promovat ca arbitru FIFA în anul 2008, iar tatăl său a fost la rândul lui arbitru. Acesta va fi ajutat la cele două linii de conaţionalii săi Dimitris Bozatzidis şi Dimitris Saraidaris. Delegatul din partea UEFA a fost numit spaniolul Eduard Dervishaj, în timp ce danezul Jan Carlsen va fi observatorul pentru arbitri. Partida Steaua-Ujpest se va disputa joi, de la ora 20.30, pe arena din Ghencea.
Ionuţ NICA

Mutu, cea mai bună achiziţie a Fiorentinei
Internaţionalul român Adrian Mutu este considerat de cotidianul Gazzetta dello Sport cel mai bun „transfer“ al echipei din Florenţa din acest intersezon, deoarece a reuşit să treacă peste accidentările suferite la cot şi genunchi, dar şi pentru faptul că a refuzat să se transfere la altă formaţie.
„Toţi ochii pe el. El da, noul Adrian Mutu. Intervenţii chirugicale efectuate cu succes, astfel că Adi are adrenalină pe care o poate descătuşa. În aşteptarea reinvestirii celor mai mult de 20 de milioane obţinute din vânzarea lui Felipe Melo, iată marea întărire a Fiorentinei de la jumătatea lunii iulie“, notează sursa citată. „Sunt sigur că voi rămâne la Fiorentina. Avem ca obiectiv preliminariile Ligii Campionilor, unul care nu trebuie ratat. Mai apoi vom încerca să obţinem mai mult decât sezonul trecut“, a declarat Mutu pentru Gazzetta dello Sport. Atacantul român a avut în această vară mai multe oferte, cea mai tentantă din punct de vedere financiar fiind cea de la Beşiktaş, dar le-a refuzat pe toate.
Ionuţ NICA

Kaka susţine că face toţi banii
Într-un interviu acordat presei iberice, mijlocaşul brazilian Kaka a spus că valorează 65 de milioane de euro, cât a plătit Real Madrid pentru achiziţionarea sa de la AC Milan, aşa cum portughezul Cristiano Ronaldo a meritat ca gruparea spaniolă să achite lui Manchester United 94 de milioane de euro pentru el. „Cred că, dacă Real Madrid a hotărât să plătească asemenea sume pentru noi, a făcut-o pentru că merităm. Am demonstrat-o în ultimii ani. Practicăm un sport în care se rulează mulţi bani şi este posibil să justificăm aceste investiţii făcute în noi“, a susţinut Kaka, după ce şi Cristiano Ronaldo afirmase că merită suma plătită de clubul madrilen pentru achiziţionarea sa. Kaka, câştigător al „Balonului de Aur“ în 2007, a mai spus că îl apreciază pe mijlocaşul defensiv Lassana Diarra, alături de care va juca în linia mediană. „L-am avut adversar când era la Porstmouth şi mi s-a părut foarte bun“, a spus Kaka, acesta subliniind marcajul şi calitatea paselor jucătorului francez. Fotbalistul sud-american a adăugat că îşi doreşte să câştige un trofeu la noua sa echipă şi a fost foarte emoţionat în momentul în care a fost prezentat pe stadionul „Santiago Bernabeu“, în faţa a aproape 50.000 de suporteri. „Vreau să fac istorie, precum Di Stefano sau Zidane. Vorbesc mereu cu Dumnezeu înaintea meciurilor, este o obişnuinţă pentru mine“, a mai spus Kaka, jucătorul fiind cunoscut ca unul dintre cei mai credincioşi fotbalişti.
Daniel BISTRICEANU

Real îl vrea şi pe Xabi Alonso
La prima sa conferinţă de presă după ce Real Madrid şi-a reluat pregătirile, antrenorul Manuel Pellegrini a spus că şi-l doreşte pe Xabi Alonso de la Liverpool, recunoscând însă că formaţiei spaniole îi va fi dificil să-l transfere pe jucătorul „cormoranilor“. „Nu este un mister că Real Madrid este interesată de transferul lui Alonso, dar nu o să fie uşor. Căutăm alternative pentru anumite posturi din echipă. Atacul este complet, dar cred că ne lipseşte un mijlocaş central sau un fundaş“, a spus Pellegrini. Deşi jurnaliştii au speculat că diriguitorii grupării din capitala Spaniei doresc să-i vândă pe cei şase jucători olandezi din lot (Royston Drenthe, Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart şi Ruud Van Nistelrooy), tehnicianul a afirmat că se va baza în continuare pe ei.
Daniel BISTRICEANU

Eliminat după 15 secunde de joc
Atacantul Ze Carlos, care evoluează la Cruzeiro, finalistă a Copei Libertadores, a stabilit un record în campionatul brazilian, fiind eliminat la doar 15 secunde după începutul meciului de duminică seară cu Atletico Mineiro, deoarece şi-a lovit un adversar. Ze Carlos l-a lovit cu cotul pe Renan, de la Atletico Mineiro, într-un meci pe care Cruzeiro l-a pierdut cu scorul de 0-3, însă atacantul sud-american a negat că ar fi avut intenţia să-şi accidenteze adversarul. „Am vrut să controlez balonul, am alunecat şi l-am lovit pe Renan în faţă. Mi-am cerut şi scuze, dar am fost eliminat. Nu a fost intenţionat“, a spus Ze Carlos.
Daniel BISTRICEANU

Exit mobile version