Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Două craiovence la lotul naţional
Sportivele Georgiana Fojică şi Roberta Dragonu de la CSSU Craiova vor participa joi şi vineri, la Slatina, la un turneu de selecţie al Federaţiei Române de Tenis de Masă în vederea stabilirii lotului naţional de junioare II. Acestea sunt pregătite de profesorul Cătălin Georgescu şi au ajuns în vederea antrenorilor federali graţie rezultatelor obţinute la ultimele concursuri. Tenisul de masă craiovean a avut reprezentanţi şi la Campionatul Naţional pe echipe, competiţie rezervată copiilor cu vârsta de opt-zece ani, întrecere care s-a desfăşurat weekendul trecut la Piatra Olt. La feminin, CSSU Craiova a ratat intrarea în finale, după ce a pierdut, scor 3-4, meciul din grupe cu Romgaz Mediaş. În celelalte meciuri, craiovencele au învins echipele CSS LPS Slatina (scor 4-0), ACTT Bucureşti (4-0) şi CSM Râmnicu Sărat (4-1). În bătălia pentru locurile cinci-opt, CSSU Craiova a învins formaţiile CSM Giurgiu (scor 4-2), Dunărea Giurgiu (scor 4-0) şi CSS LPS Slatina II (scor 4-1). Echipa pregătită de profesorul Cătălin Georgescu a fost alcătuită din sportivele: Daniela Bărzoi, care nu a pierdut nici un meci în această competiţie, Oana Anghelescu şi Ana Stoica.

Elevii lui Aihan au surclasat Algeria
Naţionala masculină de handbal a României şi-a adjudecat şi cel de-al doilea amical disputat în compania Algeriei, elevii lui Aihan Omer câştigând cu scorul de 39-29 (22-14). Pentru România au evoluat: Popescu, Bârza – Buricea (2 goluri), Şania (1), Stavrositu (2), Rohozneanu (3), Ciubotariu (3), Iacob (1), Nicolae (6), Savenco (3), Irimescu (7), Filip (2), Georgescu (6), Fenici (1), Mihalcea (2). Naţionala României se va deplasa mâine în Turcia, acolo unde joi, de la ora 19.00, va debuta în cadrul preliminariilor pentru Campionatul European 2010.

Nu au avut milă de junioare
Aşa cum promisese antrenoarea-jucătoare Victoria Bora, handbalistele de la SCM Craiova au câştigat disputa de la Caracal, cu Dolchimex, contând pentru runda a cincea din Divizia A, seria B. Craiovencele s-au impus fără drept de apel, scor 44-22 (23-12) în faţa unei formaţii alcătuite din junioare. „Ţinând cont de bugetul şi de obiectivul celor două echipe, pot spune că rezultatul este normal. Sunt mulţumite de evoluţia fetelor. Le cerusem înainte de joc să batem la o diferenţă de 15 goluri şi au reuşit să se impună la 22 de goluri diferenţă. Spre deosebire de celelalte jocuri, sunt mai mulţumită de portari. Suntem pe drumul cel bun“, a spus după meci Victorina Bora. Diferenţa de 22 de puncte este cea mai mare înregistrată de o echipă în actualul sezon al Diviziei A, seria B. Celelalte rezultate din această rundă: Milostars Drobeta Turnu Severin – Universitatea Reşita 20-24, Mureşul Târgu Mureş – Universitatea Timişoara 23-23 şi Transilvania Târgu Mureş – Viitorul Mediaş 32-26. SCM Craiova ocupă locul doi, la două puncte după Universitatea Reşiţa. Etapa viitoare, programată duminică, oltencele vor juca acasă cu Transilvania Târgu Mureş.

Oltchim s-a distrat la Constanţa
Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, nu a avut mari probleme la Constanţa, cu Tomis, deşi se anunţa un meci echilibrat. Chimistele au dominat încă de la începutul partidei şi s-au distanţat treptat pe tabela de marcaj, gruparea de pe litoral opunând rezistenţă în rare ocazii. La mijlocul primului mitan, Oltchim conducea cu 10-3, pe fondul unui joc colectiv foarte bun şi al unei prestaţii de excepţie a Luminiţei Huţupan Dinu. La pauză, soarta celor două puncte puse în joc era deja decisă, campioanele având un avantaj de şase goluri, scor 16-10. Constanţa s-a străduit să reintre în joc în debutul reprizei secunde, dar tinerele handbaliste de la Tomis au greşit mult, Steluţa Luca şi compania profitând din plin. Scorul a luat proporţii şi putea deveni jenant pentru gazde dacă Ivica Rimanic nu rula întreg lotul pe care l-a avut la dispoziţie. Oltencele au făcut spectacol în final şi s-au impus fără prea mari probleme, scor 36-20. Oltchim a ajuns la cota cinci în privinţa victoriilor din acest sezon şi miercuri va juca pe propriul teren, cu Cetate Deva, în ultima verificare înainte de debutul în această ediţie a Ligii Campionilor Europeni. Pentru echipa vâlceană au marcat: Elisei (6 goluri), Meiroşu (1), Vădineanu (7), Puşcaşu (1), Manea (1), Luca (2), Szucs (2), Gatzel (1), Borbas (3), Lecuşanu (5), Maier (5), Avădanii (2).  Pentru Constanţa, cele mai multe goluri au fost marcate de Filipa Ackar (9).

Naţional suflă în ceafa liderei

Echipa Centrului Olimpic Feminin de Excelenţă, Naţional Râmnicu Vâlcea, a întâlnit duminică, pe teren propriu, în etapa a cincea, din cadrul CN de Handbal feminin, Divizia A – Seria A, pe CSM Bucureşti, echipă pe care a învins-o cu scorul de 35-21 (18-8). În urma acestei victorii obţinute în faţa ocupantei locului secund în clasament, Naţional Vâlcea a rămas pe poziţia a treia, cu şase puncte, la egalitate cu CSM Bucureşti, dar cu un golaveraj mai slab, aflându-se la două puncte „distanţă“ de lidera Ştiinţa Bacău. Iată celelalte rezultate ale etapei a cincea: HCF Piatra Neamţ – CSM Sfântu Gheorghe 30-21, CSM Slobozia – Universitatea Târgovişte 40-18, Ştiinţa Bacău – Activ Ploieşti 35-22.

Luptătorii vâlceni, de neoprit

La sfârşitul săptămânii trecute, în Sala Sporturilor „Traian“ din Râmnicu Vâlcea a avut loc „Cupa Vâlcii“ la lupte greco-romane, pentru cadeţi şi copii. Competiţia organizată de Direcţia pentru Sport Vâlcea şi CSS-CS Chimia a adunat la start peste 130 de sportivi, care au reprezentat şapte cluburi din ţară: CSS Piteşti, CSM Piteşti, CSS Câmpulung, Alro Slatina, CSS Slatina şi CSS Braşov şi CSS-CS Chimia Vâlcea. Secţia de lupte de la CS Chimia, pregătită de Cornel şi Ilie Lupu, a cucerit cinci titluri prin Alin Bica (26 kg), Alexandru Măndică (30 kg), Angel Abuziloaie (47 kg), Andrei Măndică (50 kg) şi Şerban Teodorescu (100 kg). Următoarea provocare pentru luptătorii vâlceni va fi în etapa a patra a CN pentru Juniori, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie.

Chivu, egal cu Genoa
Inter Milano, echipa antrenată de Jose Mourinho, şi-a întrerupt seria rezultatelor bune obţinute în campionat şi în Liga Campionilor. „Nerazzurii“ nu au reuşit decât un egal pe teren propriu, 0-0 cu Genoa, în etapa a opta a campionatului Italiei, în condiţiile în care cele mai mari ocazii de gol le-au avut oaspeţii. Chivu a fost titular la gazde, a jucat pe postul de fundaş stânga şi nu s-a remarcat cu nimic. „A avut de suferit din cauza incursiunilor în viteză ale lui Rossi. În rest, nu s-a prea văzut pe banda stângă. A fost un meci nereuşit pentru el“, a scris Datasport despre internaţionalul român, căruia i-a acordat nota 5,5. Inter a pierdut şefia în clasament în urma acestui semieşec de pe teren propriu, fiind depăşită la golaveraj de Udinese. Friulanii au învins pe teren propriu cu 3-1 pe AS Romaarg, graţie golurilor marcate de Di Natale (’10,’ 51) şi Floro Flores (’22). Pentru Roma a punctat Totti, în minutul 74, din penalti. În altă partidă, Lazio, echipa la care este legitimat şi românul Ştefan Radu, a fost învinsă pe teren propriu de Napoli, cu 1-0. Golul oaspeţilor a fost marcat de un jucător al gazdelor, Siviglia, care a trimis mingea în propria poartă (’61). Radu a jucat tot meciul şi a fost notat cu 5 de Datasport, care a scris despre el următoarele: „Nesigur în defensivă, a pierdut multe dueluri cu adversarul direct, Maggio“. Napoli ocupă locul al treilea în clasament, după această etapă a 10-a, în timp ce Lazio a coborât pe poziţia a şaptea. Alte rezultate din Serie A: Sampdoria – Bologna 2-0, Reggina – Lecce 2-0, Cagliari – Chievo 2-0, Atalanta – Milan 0-1, Siena – Catania 1-1, Juventus – Torino 1-0.

Cociş, titular la Lokomotiv Moscova

Mijlocaşul român Răzvan Cociş a jucat pe întreaga durată a partidei pe care echipa sa de club, Lokomotiv Moscova, a terminat-o duminică, la egalitate, scor 0-0, în deplasare cu Amkar Perm, în etapa a 26-a din campionatul Rusiei. În urma acestui rezultat, Lokomotiv a acumulat 35 de puncte şi ocupă locul opt în clasamentul al cărui lider, Rubin Kazan, a învins sâmbătă pe teren propriu pe Krylia Sovetov, scor 3-0. Tot în cadrul etapei a 26-a s-au mai jucat partidele: Kimki – Luch Energia Vladivostok 3-1, Spartak Moscova – Terek Groznâi 3-1, Şinnik – Spartak Nalcik 2-1, Tom Tomsk – Zenit Sankt Petersburg 1-1 şi FC Moscova – Saturn Moscova 0-0.

Şahtior, remiză cu ultima clasată

Formaţia antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, la care fundaşul român Răzvan Raţ a fost rezervă, a remizat duminică, în deplasare, scor 0-0, în runda a 12-a a campionatului Ucrainei cu ocupanta ultimului loc în clasament, FC Harkov. În urma acestui rezultat, Şahtior a acumulat 15 puncte şi ocupă poziţia a opta în clasament, ierarhie pe care o conduce Dinamo Kiev, cu 31 de puncte. Mijlocaşul român Tiberiu Ghioane a intrat pe teren în minutul 84 al meciului pe care echipa sa de club, Dinamo Kiev, l-a câştigat sâmbătă, în deplasare, cu Tavrya Simferopol, scor 3-1. Alte rezultate înregistrate în etapa a 12-a a primei ligi ucrainene. Arsenal Kiev – Vorskla Poltava 0-0, Karpat Lvov – Metalurg Zaporoje 0-0, Kryvbas – Iliciveţ Mariopol 0-0, Cernomoreţ Odessa- Dnepr Dnepropetrovsk 1-1 şi Zorya – FC Lvov 1-1, Metalurg Donetsk – Metalist Harkov 0-2.

Ballack i-a cerut scuze lui Low
Mijlocaşul Michael Ballack a fost la un pas de a fi exclus din circuitul echipei naţionale după ce l-a criticat în termeni duri pe selecţionerul reprezentativei Germaniei, Joachim Low. Pentru a dezamorsa această situaţie explozivă, căpitanul „panzerelor“ a declarat că regretă conflictul cu Low şi şi-a prezentat scuze public. „Îndată ce starea mea de sănătate îmi va permite, voi purta o discuţie cu antrenorul şi îmi voi cere scuze pentru comportamentul pe care l-am avut. Recunosc că am greşit şi îmi pare rău că am avut o asemenea ieşire“, a afirmat jucătorul legitimat la clubul londonez Chelsea. Mijlocaşul de 32 de ani l-a acuzat recent pe Joachim Low de „lipsă de respect şi de loialitate“ faţă de jucătorii pe care îi pregăteşte şi s-a declarat surprins că selecţionerul nu i-a cerut detalii despre operaţia la care a fost supus în urmă cu o săptămână. La scurt timp după afirmaţiile căpitanului „panzerelor“, şi Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a condamnat atacurile lui Ballack la adresa lui Low. „Sunt dezamăgit de stilul lui Michael Ballack. El a provocat o situaţie complicată“, a spus preşedintele forului, Theo Zwanziger.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version