Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Platini, interesat de noul format al Ligii Campionilor
Preşedintele UEFA, Michel Platini, a spus că aşteaptă cu interes modificările de format care vor avea loc în competiţiile europene, susţinând că Liga Campionilor va deveni astfel accesibilă cluburilor mai mici. „După 14 sezoane, Cupa UEFA Intertoto a ajuns la finalul drumului, în timp ce noul format al Ligii Campionilor va face competiţia mai accesibilă cluburilor din mai multe asociaţii naţionale. Calificarea automată în grupe pentru câte trei cluburi din primele trei asociaţii în clasamentul UEFA va modifica şi campionatele interne“, a afirmat preşedintele UEFA. El a adăugat că „deschiderea uşii“ spre Liga Campionilor a fost unul dintre principalele sale obiective după ce a fost ales, aşa că este foarte mulţumit de modificările care vor fi aduse. „Lucrurile nu puteau să meargă atât de bine fără cooperarea cluburilor, dar au fost dispuse să negocieze pentru a găsi împreună soluţii. Le mulţumesc pentru atitudinea pozitivă, prin care fotbalul îşi menţine popularitatea şi vigoarea. Alte subiecte importante rămân pe agendă şi sper să ajungem la o soluţie, în principal în rezolvarea problemelor legate de finanţele cluburilor“, a precizat Platini.

Puţine noutăţi în lotul Franţei
Raymond Domenech, selecţionerul Franţei, care face parte din grupa României în preliminariile CM 2010, a anunţat lista cu cei 22 de jucători convocaţi pentru meciurile cu Austria şi Serbia, programate pe 6, respectiv 10 septembrie. Există puţine noutăţi printre cei chemaţi la lot de controversatul Domenech. O apariţie nouă este cea a lui Jimmy Briand, de la Rennes, care a fost convocat pentru a-l înlocui pe Hatem Ben Arfa, constrâns să se întoarcă acasă din cauza durerilor la aductori. Atacantul legitimat la Olympique Marseille s-a accidentat în partida pe care gruparea de pe „Velodrome“ a jucat-o sâmbătă cu Sochaux în Ligue 1. Briand l-a găsit la naţionala Franţei şi pe fundaşul Rod Fanni, un jucător mai puţin obişnuit cu atmosfera de la reprezentativa „cocoşului galic“. Lotul Franţei s-a reunit la cantonamentul de la Clairefontaine, iar jucătorii au efectuat un prim antrenament, care a constat în alergări uşoare prin pădurea aflată lângă baza de pregătire. Florent Malouda şi Alou Diarra, uşor accidentaţi, au făcut câteva exerciţii sub comanda preparatorului fizic al echipei naţionale. Iată lotul convocat de Domenech pentru meciurile cu Austria şi Serbia: Steve Mandanda (Marseille), Hugo Lloris (Lyon) – portari; Eric Abidal (FC Barcelona), Bacary Sagna (Arsenal), William Gallas (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), Rod Fanni (Rennes), Philippe Mexes (AS Roma), Gaël Clichy (Arsenal), Sébastien Squillaci (FC Sevilla) – fundaşi; Mathieu Flamini (AC Milan), Lassana Diarra (Portsmouth), Jérémy Toulalan (Lyon), Florent Malouda (Chelsea), Alou Diarra (Bordeaux), Yoann Gourcuff (Bordeaux), Sidney Govou (Lyon), Samir Nasri (Arsenal) – mijlocaşi; Thierry Henry (FC Barcelona), Nicolas Anelka (Chelsea), Karim Benzema (Lyon), Jimmy Briand (Rennes) – atacanţi.

Tricolorii promit să se descurce şi fără Mutu
Cei mai valoroşi fotbalişti ai naţionalei României, Cristi Chivu şi Adrian Mutu, nu vor putea juca în primele meciuri ale reprezentativei tricolore din preliminariile CM 2010. În ciuda acestui fapt, ceilalţi jucători care fac parte din trupa lui Piţurcă susţin că se vor obţine rezultate favorabile în meciurile cu Lituania şi Insulele Feroe. Atacantul Marius Niculae a spus că absenţa lui Mutu va fi suplinită cu succes de ceilalţi fotbalişiti ofensivi convocaţi de selecţioner. „Cine îi va lua locul lui Mutu se va descurca foarte bine. Din câte ştiu, domnul Piţurcă a convocat cinci atacanţi şi sunt sigur că unul dintre ei va reuşi să înscrie“, a afirmat „Săgeată“. La rândul său, fundaşul Cristian Săpunaru a spus că România trebuie să obţină şase puncte din meciurile cu Lituania şi Feroe chiar dacă vor lipsi Chivu şi Mutu. „Cei doi nu mai eu nevoie de prezentare. Naţionala are nevoie de ei, dar trebuie să jucăm bine şi fără ei. În meciurile cu Lituania şi Feroe trebuie să luăm şase puncte, de asta suntem aici. Trebuie să facem tot posibilul să câştigăm“, a explicat fotbalistul lui FC Porto. Mihai Neşu a adăugat că speră ca naţionala României să presteze un joc bun şi în lipsa celor două staruri, care se recuperează după ce s-au accidentat. „Au fost multe meciuri care s-au jucat fără Chivu şi Mutu şi s-au obţinut rezultate bune. Să sperăm că nu vom avea de suferit din cauza lipsei lor“, a precizat fundaşul.

Aliuţă, febleţea selecţionerului

Selecţionerul tricolorilor, Victor Piţurcă, a explicat că l-a convocat la prima reprezentativă pe Marian Aliuţă deoarece mijlocaşul formaţiei FC Vaslui este un fotbalist foarte tehnic şi poate fi util naţionalei, chiar dacă mai are carenţe în ceea ce priveşte pregătirea fizică. „Aliuţă e un jucător valoros, un fotbalist foarte bun. Echipa naţională avea nevoie de el pentru că poate elimina foarte uşor unul sau doi adversari. Chiar dacă nu poate duce un joc până la capăt, el poate ajuta echipa“, a spus selecţionerul. La rândul său, Marian Aliuţă s-a declarat foarte încântat de convocarea la echipa naţională, opinând că acest lucru a fost posibil datorită evoluţiilor sale, dar şi pentru că FC Vaslui a jucat foarte bine în debutul noului sezon al Ligii 1. „Mă bucur că am fost convocat. Se poate ajunge şi din provincie la naţională. Sincer, nu mă aşteptam să fiu convocat pentru dubla asta, sper că voi evolua cât mai bine. Echipa naţională este maximum pentru un fotbalist. Jocul meu m-a adus la naţională, dar a contat şi poziţia în clasament a echipei FC Vaslui“, a afirmat mijlocaşul. Aliuţă susţine că România se va califica la CM 2010 şi că tricolorii trebuie să trateze cu atenţie fiecare meci pentru a-şi îndeplini obiectivul. Mijlocaşul lui FC Vaslui a precizat că Franţa, România şi Serbia sunt favoritele la calificare din Grupa a 7-a a preliminariilor.

Torres ratează debutul preliminariilor CM 2010
Atacantul lui Liverpool, Fernando Torres, nu va evolua în cele două meciuri pe care Spania le va disputa în preliminariile Campionatului Mondial din 2010, contra Bosniei şi a Armeniei, după ce a suferit o accidentare la coapsă în meciul de campionat cu Aston Villa. Managerul lui Liverpool, Rafael Benitez, a anunţat că atacantul spaniol va fi supus unor investigaţii medicale amănunţite şi, cel mai probabil, va deveni indisponibil în următoarele zece zile. Torres a fost înlocuit în minutul 30 al partidei dintre Aston Villa şi Liverpool, terminată la egalitate, scor 0-0, va rata astfel meciurile cu Bosnia şi Armenia, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2010.

Gazeta de Sud este un ziar independent care are ca scop sprijinirea comunităţii oltenilor şi a valorilor acesteia. În cei 24 de ani de existenţă, a devenit cel mai citit cotidian regional din România.
Exit mobile version