Acasă Sport Scurte ştiri

Scurte ştiri

Selecţionerul Albaniei va sta în tribune la meciul cu România
Otto Barici, selecţionerul Albaniei, a fost suspendat trei meciuri de UEFA, după ce a insultat arbitrul de mai multe ori în timpul meciului cu Bulgaria, scor 1-1, din Grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008, din care face parte şi România. Comisia de Control şi Disciplină a UEFA l-a suspendat pe Barici pentru „conduită neadecvată“, astfel că tehnicianul nu va avea dreptul să intre în vestiar, în spaţiul tehnic sau pe tunelul de acces la vestiare la meciurile cu Belarus (17 noiembrie, la Tirana) şi România (21 noiembrie, la Bucureşti), ultimele din campania de calificare la CE 2008. Barici va ispăşi ultima etapă de suspendare la următorul meci oficial pe care îl va conduce în cadrul unei competiţii interţări. Otto Barici poate contesta decizia Comisiei de Disciplină în termen de trei zile de la dictarea sancţiunii.

Toldo şi Julio Cesar sunt accidentaţi
Roberto Mancini, antrenorul echipei italiene Inter Milano, la care este legitimat şi fundaşul român Cristian Chivu, are probleme serioase cu portarii. Francesco Toldo a fost supus ieri unor examene medicale care au arătat că goal-keeper-ul a suferit o microfractură la al cincilea metatarsian al piciorului drept. Portarul, de 35 de ani, care în acest sezon a disputat trei meciuri, s-a accidentat în timpul partidei câştigate cu 1-0 pe terenul formaţiei Reggina, pe 20 octombrie. Încă nu se ştie cât va dura perioada de recuperare a acestuia, dar se preconizează că Toldo va lipsi câteva săptămâni. Titularul postului de portar, Julio Cesar, are şi el probleme de sănătate, acuzând puternice dureri la spate, fapt pentru care la ultima partidă jucată de „nerrazzurri“ în campionat, la Palermo, Roberto Mancini l-a introdus în primul unsprezece pe cel de-al treilea portar din lot, Paolo Orlandini. În meciul din această seară, cu Genoa, programat în cadrul etapei a 10-a a campionatului, Orlandini are mari şanse să fie din nou titular. Inter ocupă primul loc în clasament.

Van der Sar se va retrage după Euro 2008. Olanda va rămâne fără portarul titular
Olandezul Edwin van der Sar, portarul lui Manchester United, a anunţat că după Campionatul European din vara anului viitor se va retrage de la naţionala Olandei. „Mă voi opri după Euro 2008, a sosit timpul să mă retrag de la naţională“, a spus acesta. În vârstă de 37 de ani, Van der Sar deţine recordul de selecţii pentru „Portocala mecanică“, pentru care portarul lui Manchester United a evoluat de 121 de ori. Olanda, care face parte din Grupa G preliminară de calificare la Campionatul European de anul viitor, alături de România, mai are nevoie de o victorie în următoarele două partide, cu Luxemburg şi Belarus, pentru a se califica la turneul final, acolo unde selecţionata condusă de Victor Piţurcă deja a ajuns.

Sevilla cere sume astronomice pe Alves şi Kanoute
Conducerea echipei Tottenham, formaţie antrenată de câteva zile de fostul tehnician al grupării FC Sevilla, Juande Ramos, a vrut să-i achiziţioneze pe Daniel Alves şi Frederic Kanoute de la formaţia spaniolă. Preşedintele andaluzilor, Jose Maria del Nido, le-a risipit însă englezilor toate speranţele legate de transferul celor doi, cerându-le în schimbul acestora 90 de milioane de euro. Oficialii lui Tottenham au ajuns în Spania la cererea lui Juande Ramos, care le-a solicitat conducătorilor clubului englez să facă tot posibilul să-i transfere pe Alves şi Kanoute. „Îţi trebuie mulţi bani să-i transferi în acelaşi timp pe Alves şi Kanoute. M-am îndoit de faptul că Tottenham ar avea bani să-i cumpere. Dacă vor să-i achiziţioneze în iarnă, trebuie să le plătească şi clauzele de reziliere. Sevilla nu vrea să-şi vândă vedetele. Cluburile engleze, care mereu vor jucători de la noi, trebuie să ştie că nu renunţăm aşa uşor“, a declarat preşedintele clubului spaniol, Jose Maria del Nido. Alves are contract până în 2011, cu o clauză de reziliere de aproximativ 60 de milioane de euro, iar Kanoute mai are contract până în 2009, suma de transfer fiind de aproape 30 de milioane de euro.

Scholes, indisponibil trei luni, urmând să fie operat la genunchi
Paul Scholes, mijlocaşul echipei Manchester United, va fi supus unei intervenţii chirurgicale la un genunchi şi va fi indisponibil cel puţin trei luni, a anunţat clubul englez. Scholes, care are 32 de ani, s-a accidentat înainte de meciul cu Dinamo Kiev, din Liga Campionilor, câştigat de „diavolii“ lui Alex Ferguson cu scorul de 4-2, săptămâna trecută. După ce a fost supus unor prime teste, joia trecută, fotbalistul a efectuat luni noi examene, care au arătat că este accidentat la ligamente şi că va trebui operat. Absenţa sa se alătură celor ale lui Louis Saha, Patrice Evra, Gary Neville şi Michael Carrick.

Zalayeta, pedepsit pentru că a simulat
Atacantul uruguayan al echipei Napoli, Marcelo Zalayeta, a fost suspendat două etape în Serie A de judecătorul sportiv, care a considerat că jucătorul a simulat un fault pentru a obţine un penalti în meciul cu Juventus, câştigat sâmbătă, cu scorul de 3-1. Deciziile arbitrului Mauro Bergonzi de la meciul Napoli – Juventus au fost aspru criticate, conducătorii şi suporterii grupării torineze fiind extrem de iritaţi după ce centralul a acordat două penaltiuri pentru gazde în urma unor faze controversate, la scorul de 1-1.
Judecătorul Federaţiei Italiene de Fotbal a urmărit luni înregistrarea video a partidei şi a estimat că o cădere în careu a lui Zalayeta „nu a fost determinată de acţiunea unui adversar“, considerând că acordarea eronată a loviturii de la 11 metri a decurs din conduita atacantului uruguayan.

FIFA face experimente. Balon inteligent la Mondialul cluburilor
Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va testa „balonul inteligent“ la viitorul Mondial al cluburilor, în decembrie, în Japonia, a anunţat preşedintele Joseph Blatter. „Vom testa această tehnologie la Cupa Mondială a cluburilor, în Japonia. Există un cip în balon care permite să se determine dacă a trecut linia porţii. Să vedem ce se va obţine“, a afirmat Joseph Blatter. „În peste 100.000 de partide, nu-mi aduc aminte decât una care a pus probleme: Geoffrey Hurst a marcat împotriva Germaniei în finala Mondialului 1966 (victorie controversată a Angliei, cu 4-2, după prelungiri – n.r.)“, a adăugat preşedintele FIFA. Sepp Blatter a indicat că, spre deosebire de ceea ce a anunţat FIFA la începutul lunii, nu se va experimenta prezenţa pe teren a doi arbitri suplimentari, însărcinaţi cu supravegherea suprafeţei de pedeapsă. Mondialul cluburilor din Japonia va fi dotat cu premii de 16 milioane de dolari. Echipa învingătoare va primi cinci milioane de dolari, iar finalista – patru milioane. Pe de altă parte, Comitetul executiv al FIFA a confirmat că ediţia din 2008 se va disputa tot în Japonia, dar a precizat că ediţiile din 2009 şi 2010 vor face obiectul unei cereri de oferte.

Exit mobile version